sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Alegătorii au decis. Olguța Vasilescu și Cosmin Vasile menținuți în funcții

Lia Olguța Vasilescu rămâne primarul Craiovei, iar Cosmin Vasile va fi, în continuare, președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj. Așa au decis alegătorii.

Conform exit-poll-ului realizat de Inter Regional Media, la comanda „Jurnalul Olteniei”, Olguța Vasilescu este urmată în preferențile alegătorilor de Emilia Neagu, Marian Vasile și Nicolae Giugea. Sondajul a fost realizat în 40 de secții de votare din Craiova.

Claudiu Manda, președinte PSD Dolj: „Vreau să o felicit pe doamna Lia Olguța Vasilescu pentru un nou mandat, vreau să îl felicit pe domnul Cosmin Vasile, pentru un nou mandat. Candidatul moscovit este pe locul 3 cu o performanță extraordinară dintr-o singură cifră. Este sub 10. Partidul Național Liberal și candidatul Partidului Național Liberal este pe locul 4. Pentru Craiova vreau să le mulțumescu eu, Partidul Social Democrat, candidații tinerilor care au venit astăzi la vot și care au votat într-o proporție foarte mare cu candidații PSD”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform datelor obținute în cadrul sondajului până la ora 21, 65,3% dintre craiovenii intervievați au răspuns că au votat cu Lia Olguța Vasilescu, la funcția de primar al orașului și 59,96 % cu Cosmin Vasile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj.

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei: „Vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor Craiovei care s-au prezentat astăzi la vot. Celor care au votat cu mine vreau să le spun că nu îi voi dezamăgi așa cum nu cred că am făcut-o nici în ultimii patru ani din moment ce astăzi m-au votat cu un scor atât de mare.”

Cosmin Vasile: „Mulțumesc și eu tuturor cetățenilor care astăzi au mers la vot. Mulțumesc celor care ne-au acordat încredere să le spun că nici pe voi, nici pe ceilalți nu îi voi dezamăgi. Este și o validare a tot ce s-a întâmplat în ultimii patru ani, dar și o obligație ca tot ce ne-am propus să ducem la îndeplinire.”

Pentru Consiliul Local Craiova, 59,82% dintre alegătorii intervievați au răspuns că au votat cu PSD, iar pentru Consiliul Județean, tot cu PSD – 59,39%.

În ambele consilii, PSD este urmat de ADU, AUR și PNL.

Peste 50% dintre doljenii cu drept de vot au mers duminică la urne. În Craiova, prezența la vot a fost de aproape 40%.

Politica