luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Minoră de 13 ani, lăsată însărcinată. Mama fetei știa că fiica ei întreține raporturi sexuale cu un bărbat din comună

O minoră de 13 ani din comuna Șovarna, Mehedinți, a rămas însărcinată după ce a întreținut raporturi sexuale cu un bărbat din comună. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASCP) Mehedinți au primit pe email o informare anonimă cum că o fată de 13 ani ar fi rămas însărcinată, după ce ar fi avut raporturi sexuale cu un bărbat din comună.

„Reprezentanții DGASPC au constat faptul că fata este însărcinată și se află în situație de risc în propria familie, deoarece mama acesteia avea cunostințe de fatul că un cetățean din comună întreținerea relații sexuale cu fica sa minoră. Imediat au fost inițiate demersurile în vederea emiterii unei Ordonanțe Președințiale având ca obiect plasamentul în regim de urgență a minorei la Centrul maternal „Sf. Ana”, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți. Instanța Tribunalului Mehedinti a respins cererea formulată de către instituția noastră, iar în urma acțiunii de apel, judecătorii Curții de Apel Craiova au admis cererea DGASPC Mehedinți. Vom pune în aplicare Ordonanța Președințiala, iar minora va fi securizată în Centrul maternal „Sf. Ana” unde va beneficia de consiliere psihologică și asistență medicală”, a declarat directorul DGASPC Mehedinți, Valentin Popescu.

Mama fetei de 13 ani știa de faptul că minora întreține raporturi sexuale cu bărbatul din comună. Conducerea instituției a anunțat Poliția și a solicitat o anchetă socială a primăriei Șovarna cu privire la situația minorei de 13 ani, scrie ActualînMehedinți.ro. S-a luat legătura și cu mama fetei. Abuzatorul este momentan în arest preventiv.

Policlinica Buna Vestire Craiova

sursa foto: Actual în Mehedinți

Politica