luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

CSU Craiova vrea să transfere doi jucători de națională

CSU Craiova a început deja să pregătească mutările din această vară, după ce clubul din Bănie s-a calificat în preliminariile Conference League. Costel Gâlcă are nevoie de întăriri, din mai multe motive. Pe lângă faptul că alb-albaștrii vor evolua și în cupele europene, iar lotul trebuie să fie unul solid, obiectivul principal al echipei, pentru ediția viitoare de campionat, este titlul. Mai mult decât atât, Alex Mitriță, Andrei Ivan sau Vlad Screciu ar putea fi vânduți, în timp ce Raul Silva și-a anunțat deja plecarea.

Astfel, Mihai Rotaru deja lucrează la transferuri. Pe lângă jucătorii pe care îi monitorizează în Croația și Portugalia, patronul alb-albaștrilor spune că își dorește să aducă printre alb-albaștri și doi fotbaliști de națională. Este vorba despre Alexandru Cicâldău și Tudor Băluță, doi mijlocași care cunosc foarte bine fotbalul craiovean.

Orice este posibil. Pe Cicâldău ni l-am dorit întotdeauna, l-am ofertat şi vara trecută, dar nu am putut să îl luăm. Ştie că la Craiova e iubit. Un mijlocaş de valoarea lui cred că ar rezolva foarte multe probleme.”, a declarat Mihai Rotaru, la Prima Sport. Singura problemă de care se lovesc oltenii în cazul acestei mutări este legată de salariu. Turcii ar fi dispuși să îl lase pe jucător să plece, dar Ioan Becali spune că CSU Craiova trebuie să facă eforturi financiare serioase dacă îl vor pe Cicâldău.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cicâldău la Universitatea Craiova este o situație grea. E bine că s-a salvat, dar a picat echipa lui Moruțan. Amândoi se vor întoarce la Galatasaray și vor face pregătirea acolo. Vom vedea ce gânduri au fiecare. Sunt și alegerile la Galatasaray. Este același președinte, dar de fotbal se ocupă direct vicepreședintele, cel care i-a adus pe Icardi și pe ceilalți. Dar nu știu dacă mai rămâne acel vicepreședinte și dacă investițiile vor fi de nivelul celor de anul trecut. Vom vedea. Rotaru îl vrea de mult timp, dar Cicâldău are un salariu atât de mare în cât nu se poate apropia”, a declarat Ioan Becali, conform fanatik.

CSU Craiova ar putea să mai aducă un mijlocaș de națională. Este vorba despre Tudor Băluță. În cazul acestuia, situația este mai simplă. El a rămas liber de contract, după ce Gică Hagi nu i-a mai prelungit înțelegerea. Mihai Rotaru spune că fotbalistul oltean a fost mereu în atenția clubului din Bănie, pentru un eventual transfer.

Întotdeauna l-am vrut pe Băluță, dar nu am luat decizie. E jucător de națională, poate juca la orice echipă. Am avut o relație foarte bună cu el, de când era Gică Popescu. Nu am discutat cu el, dar ne uităm cu mare atenție. El este și foarte atașat de oraș. E profesionist, joacă la Farul Constanța. A fost un meci plin de emoții, de încărcătură. Tot sezonul l-am jucat la ruletă. Singurul avantaj a fost că am jucat acasă, dar era o singură manșă”, a spus Mihai Rotaru, la PrimaSport.

Edi Iordănescu regretă faptul că nu l-a putut chema în lotul pentru EURO și pe Tudor Băluță, un mijlocaș pe care l-a îndrăgit, dar care nu a avut loc printre tricolorii considerați de selecționer cei mai valoroși.

Politica