marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

S-au instalat 1.000 de panouri în parcul fotovoltaic de la Spitalul „Tudor Vladimirescu”

Perioada de implementare a proiectului este de la data de 23.06.2022 până la data de 23.02.2025

Consiliul Județean Gorj anunță finalizarea unei etape importante a proiectului „Creșterea eficienței energetice a Spitalului de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu”. Această etapă a inclus construirea unui parc fotovoltaic de 0,5 MW și instalarea a 1000 de panouri solare.

Proiectul este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență energetică în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, Apelul de proiecte de renovare energetică moderată a clădirilor publice.

Proiectul se desfășoară conform Contractului de finanțare nr. 73759 din 23 iunie 2022, semnat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care coordonează investițiile Planului Național de Redresare și Reziliență al României, și Județul Gorj, care este beneficiarul. Bugetul total al proiectului este de 30.918.606,85 lei, din care 27.883.673,24 lei provin din fonduri europene și naționale prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, iar 3.034.933,61 lei reprezintă contribuția proprie a Județului Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Obiectivul principal al proiectului „Creșterea eficienței energetice a Spitalului de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu” vizează implementarea măsurilor de creștere a eficienței energetice a clădirilor unității sanitare publice.

Până la această dată, au fost realizate următoarele etape:
• a fost construită infrastructura parcului fotovoltaic cu capacitatea de 0,5 MW și au fost montate 1000 de panouri fotovoltaice cu puterea de 500 W;
• a fost înlocuită parțial tâmplăria exterioară existentă din PVC, cu tâmplărie termoizolantă din aluminiu, pe Corpul C4

  • a fost realizată termoizolarea pereților exteriori prin placarea componentelor opace ale fațadelor cu vată minerală bazaltică, pe Corpul C4 – sectoarele 2, 3 și 4.

Perioada de implementare a proiectului este de la data de 23.06.2022 până la data de 23.02.2025. „Acest proiect demonstrează angajamentul nostru pentru un viitor durabil și sănătos pentru comunitatea noastră. Continuăm să lucrăm pentru a îmbunătăți eficiența energetică și pentru a asigura servicii medicale de înaltă calitate pentru toți cetățenii”, a declarat Cosmin Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Politica