sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Licitația pentru construcția Drumului Expres Craiova–Târgu Jiu, în luna februarie

„A fost obținut la sfârșitul anului trecut, acordul de mediu, care este cea mai importantă piesă”

Reprezentantul DRDP Craiova, Cristi Tudor, a declarat că licitația pentru construcția drumului de mare viteză Craiova-Târgu Jiu va avea loc la începutul lunii februarie, cel târziu.

„Acesta va avea regim de autostradă între Craiova și Filiași, iar între Filiași și Târgu-Jiu va avea regim de drum expres. A fost obținut la sfârșitul anului trecut, acordul de mediu, care este cea mai importantă piesă în pregătirea documentației pentru licitație. Acum suntem aproape gata și vom lansa licitația de proiectare și execuție la sfârșitul acestei luni, maxim la începutul lunii februarie.

Referitor la DN 67 B, DRDP Craiova a reușit rezilierea contractului de lucrări semnat în 2010. Anul trecut am reușit să-l definitivăm. A fost un proces de lungă durată dar colegii de la departamentul juridic de la DRDP Craiova au reușit să câștige. În acest moment, suntem în curs de demarare a procedurii de actualizare a proiectului tehnic conform expertizei tehnice. Va fi pe 4 loturi, pe fiecare județ în parte. Sperăm să terminăm foarte repede această documentație. Pentru podul de la Poiana Lacului procedura de achiziție a fost finalizată și se va semna contractul de execuție a lucrărilor. Pentru Podul de la Poganu suntem în faza de evaluare a proiectului. Va fi un pod nou, peste Olt. Avem o singură ofertă depusă”, a spus acesta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Foto: Gorjeanul

Politica