duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

„Drumul lui Mihai Voievod”, modernizat

„După mai bine de 40 de ani, drumul lui Mihai Voievod, un drum lung și frumos, care măsoară peste 38 de kilometri, a fost modernizat de la un capăt la altul”, anunță președintele Consiliului Județean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu.

DJ 678, care porneşte din Câmpu Mare (județul Olt), traversează comunele Drăgoești, Olanu, Galicea și ajunge la Budești, în DN 7, a fost modernizat. Investiția, în valoare de aproape 30 milioane euro, a fost realizată din fonduri europene.

„DJ 678 a fost „botezat” de noi „Drumul lui Mihai Voievod” deoarece, într-o biserică din Drăgoești, ar fi fost creștinat domnitorul primei Uniri, Mihai Viteazul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Luni, 15 ianuarie, chiar în ziua în care s-a născut Mihai Viteazul, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor, după patru ani și trei luni în care s-a muncit foarte mult, într-o bună colaborare cu primarii localităților traversate de acest drum.

Pentru modernizarea lui, Consiliul Județean Vâlcea a atras fonduri europene, prin POR 2014-2020, în valoare de cca 30 milioane euro.

Sunt deosebit de bucuros că un alt proiect al nostru, gândit pentru folosul și binele vâlcenilor, a fost finalizat.

Le mulțumesc constructorilor, colegilor mei din Consiliul Județean Vâlcea, primarilor care au dus „greul” alături de noi, în toți acești ani, și în special vâlcenilor din zonă, care au dat dovadă de înțelegere pe tot parcursul lucrărilor”, a declarat Rădulescu.

Potrivit acestuia, investiția a cuprins lucrări de o complexitate ridicată: asfaltarea celor 38,554 km de drum, reabilitarea podurilor aflate pe traseu, lucrări de consolidare a drumului județean, rigole și șanțuri betonate, podețe de acces către proprietăți, trotuare și alte lucrări de importanță pentru siguranța traficului.

Politica