miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

EXCLUSIV/Tânăr spânzurat în arest. Familia nu crede că s-a sinucis și cere dreptate

Familia tânărului care a decedat în arestul Poliției Dolj, vineri seara, nu crede că acesta s-a sinucis și cere „dreptate”. Unchiul craioveanului de 28 de ani a vorbit, în exclusivitate pentru Jurnalul Olteniei, și a spus că va merge în instanță. Acesta mai spune că Poliția este implicată în moartea tânărului.

„Copilul meu nu era capabil să facă așa ceva. 28 de ani de zile l-am crescut și nu era capabil să se sinucidă. Era un copil extraordinar de cuminte. Suntem o familie de oameni care l-am crescut bine. Nu pot să spun că nu a avut dreptate Poliția că l-a reținut pentru ce a făcut. Urmează să văd eu ce s-a întâmplat. Eu astăzi l-am văzut la morgă. Are semne, arcada în partea dreaptă e spartă, ochii loviți, picioarele, inclusiv în zona inghinală. Este tot vânăt. Am întrebat medicul dacă acele vânătăi sunt de la spânzurare, a zis că nu. Vom merge în instanță”, a declarat pentru Jurnalul Olteniei, Ion Mona, unchiul băiatului decedat.

Președintele Partidei Rromilor, Romeo Tiberiade a spus că are încredere în justiția română 100%. Acesta nu își dorește tensiuni între familia îndoliată și oamenii legii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Eu vreau să-i ajut. Și-a pierdut viața un tânăr în interiorul Poliției, este un semn de întrebare. Părerea mea este că deși este un caz tragic, eu mă bazez pe justiția română. Se va face dreptate și va decide cine și cum. Eu nu pot să spun acum că Poliția este de vină, dar nici nu pot să spun că tânărul acesta este de vină. Se va face dreptate. Eu acum le-am spus membrilor familiei îndoliate că aceste lucruri trebuie să meargă într-un mod pașnic”, a declarat Președintele Partidei Rromilor, Romeo Tiberiade pentru Jurnalul Olteniei.

Mai mulți rromi din Craiova care locuiesc în SUA, au strans bani pentru a ajuta familia să-l înmormânteze pe tânărul de 28 de ani. Sebi, așa cum era cunoscut de familie și prieteni, avea 28 de ani și era arestat pentru că săptămâna trecută, a bătut un taximetrist și i-a furat mașina. El a fost dus la Tribunalul Dolj unde primise o pedeapsă preventivă de 30 de zile. În drum spre arestul Poliției, acesta a încercat să evadeze din mașina cu care era transportat, dar a fost prins. Câteva ore mai târziu, oamenii legii spun că l-au găsit spânzurat cu firul de la un telefon fix în celula în care era închis.

„În seara de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, un tânăr de 28 de ani, din municipiul Craiova, aflat în starea legală de reținere și față de care instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă, în timpul escortării către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a sărit din autospeciala de poliție, cu scopul de a evada, fiind prins imediat de către polițiști și încarcerat, întocmindu-se dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la evadare. Ulterior, în jurul orei 20.43, polițiștii Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Dolj s-au sesizat cu privire la faptul că tânărul a fost găsit spânzurat. Polițiștii au început imediat manevrele de resuscitare, la fața locului fiind solicitată o ambulanță. Și după sosirea cadrelor medicale a fost continuată resuscitarea, din nefericire fiind constatat decesul tânărului”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

sursa foto: FB/Bebeto Bbt

Politica