sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Peste 1000 de doljeni, cu viroze respiratorii

Peste 1.000 de doljeni au viroze respiratorii, iar în județ au fost înregistrate și aproape 30 de cazuri de gripă. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj, în ultimă săptămână, în județ au fost înregistrate 1127 de viroze respiratorii. 700 dintre ele sunt infecții acute ale căilor respiratorii, 313 sunt preumopatii și sunt și 27 de cazuri de gripă. Medicii epidemiologi spun însă că nu sunt îngrijorătoare cifrele.

„Din cazurile de gripă, 17 persoane sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase, 5 la Calafat și mai sunt 5 internați la Filiași. Ca și grupe de vârstă pentru cazurile de gripă, avem și 2-4 ani, 4-15 ani 5 cazuri, 15-49 5 cazuri, iar de la 50-60 de ani si peste puțin mai multe. Severitatea acestor viroze este medie, adica sunt forme ușoare. A scăzut și ponderea de spitalizare a acestor cazuri. Această creștere se explică prin scăderea temperaturilor din ultima perioadă, deci față de anul trecut, în aceași perioadă, sunt la fel cifrele”, a explicat medicul Narciza Dinică, din cadrul DSP Dolj.

De când a început anul, în județul Dolj s-au înregistrat doar 32 de cazuri de Coronavirus, iar la nivelul județului Dolj, incidența este de 00,6 la sută.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica