joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Noul „Tineretului”, la licitație

Se caută constructor pentru noul „Tineretului” din Craiova. Execuția lucrărilor a fost scoasă la licitație, a anunțat președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile.

„Publicarea în sistemul electronic de achiziții publice a licitației pentru construirea primului velodrom indoor din țară, cu suprafețe de joc pentru multiple alte sporturi de sală, este vestea începutului de an. Sala a fost proiectată cu o capacitate de peste 8000 de persoane și va avea, pe lângă velodrom, o pistă de atletism pentru desfășurarea de competiții la nivel internațional, suprafețe de joc modulare, dar și spațiu pentru concerte și alte manifestări artistice. Complexul va avea vestiare, săli de antrenament și de tratament pentru Sportivi, magazine și locuri de parcare. Execuția lucrărilor se va realiza în termen de 38 de luni de la emiterea ordinului de începere”, a scris Vasile pe Facebook.

Valoarea totală a investiției, cu TVA, va fi de 367.622.835,36 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clădirea va avea formă de elipsă, cu latura cea mai mare de circa 130 m, paralelă cu bulevardul Știrbei Vodă, și latura mică de circa 100 m, aproximativ paralelă cu bulevardul 1 Mai. Regimul de înălțime al complexului sportiv va fi de S+P+3, cu o arie totală de 11.097,76 mp și o arie desfășurată de 34.600,21 mp. Investiția va beneficia și de aproape 200 de locuri de parcare. Conform proiectului, centrul sportiv va dispune de un total de 193 de locuri de parcare, dispuse astfel: 139 locuri de parcare în subsol (compartiment 2); 6 locuri de parcare la nivelul terenului, cota -4.60; 3 locuri de parcare autocare la nivelul terenului, cota -4.60; 45 locuri de parcare la nivelul terenului, cota – 0.10 (din care 5 locuri de parcare pentru persoane cu handicap). Pe lângă cele 193 de locuri de parcare din incinta complexului, pe latura de nord, adică pe bulervardul Știrbei Vodă, mai există un număr de 40 locuri de parcare situate pe domeniul public.

Politica