Mizerie și alimente expirate la o pensiune din Râmnicu Vâlcea. Inspectorii de la Protecția Consumatorului au verificat-o după ce au primit o sesizare că acolo este „focar de infecție”. Asta au și găsit, iar patronii au fost amendați cu 19.000 lei. Pensiunea a fost închisă temporar.
„Acţiunea s-a desfăşurat ca răspuns imediat la un mesaj primit de preşedintele instituţiei, Horia Constantinescu, de la un consumator. În text, acesta atrăgea atenţia asupra unor situaţii aflate în afara legii, pe care le-a întâlnit la locaţia menţionată şi care se refereau la aceasta ca fiind «un focar de infecţie … Se vinde carne din porc mort, apoi înjunghiat!! Patronul are o fermă la Galicea, lângă Vâlcea, unde îi mor porci pe capete!!! », aşa cum se arăta în mesaj. În paralel cu deplasarea echipei Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Vest Oltenia către pensiunea din Râmnicu Vâlcea, dat fiind specificul sesizării, preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, l-a informat telefonic pe omologul său aflat la conducerea ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, asupra aspectelor sesizate, pentru a evita pierderea de timp generată de schimbul de înscrisuri oficiale între instituţii”, potrivit ANPC.
Astfel, în zona de alimentație publică inspectorii OPC au găsit alimente expirate,
În partea de cazare, deficiențele constatate au fost: folosirea unor saltele pătate, neigenizate, cu fire de păr, folosirea unor așternuturi rupte și pătate, lipsa protecției suplimentară pentru saltele și a burdufului suplimentar pentru perne, lipsa covorașelor antiderapante în băi, folosirea unor coșuri de gunoi fără capac de protecție, funcționarea în condiții igienico-sanitare precare: pavimente neigenizate, atât în camera, cât și în băile de deservire, folosirea unor calorifere cu pete și urme de vopsea, utilizarea unor canapele și paturi suplimentare cu urme de pete și reziduuri alimentare.