miercuri, octombrie 9, 2024

Ultima ora

Sport

Edi Iordănescu e gata să ducă România la EURO în această seară: „Să nu mai prelungim momentul”

Calculele sunt simple pentru naționala României. Dacă tricolorii nu pierd în această seară, în Ungaria, meciul cu Israel, aceștia vor obține matematic calificarea la Campionatul European, iar marți, cu Elveția, fotbaliștii s-ar putea bucura împreună cu suporterii, pe Arena Națională.

Edi Iordănescu spune că el și elevii lui sunt motivați pentru a obține calificarea, în avans. Selecționerul știe că ar exista și posibilitatea unui eșec. Astfel, se lucrează intens și pentru pregătirea meciului cu Elveția. Dacă israelienii îi înving pe români, elevii lui Iordănescu Jr. sunt obligați să învingă Elveția, marți.

Este datoria noastră să gândim complex. Echipa, dar și noi, suntem focusați total pe jocul de mâine. Vrem să ducem calificarea în România, să nu mai prelungim momentul. Ar fi ceva fantastic. Ne așteaptă un examen foarte dificil. În cazul nefericit în care nu se întâmplă mâine sunt sigur că ne vom replia pentru partida cu Elveția. Ei (n.r. jucătorii echipei naționale) nu au de ce să aibă emoții, toate emoțiile trebuie canalizate în cel mai constructiv fel.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot timpul factorii externi au o influență și noi îi avem pe ai noștri care ne influențează. Avem o presiune foarte mare care vine la pachet cu o responsabilitate foarte mare pentru că de foarte mult timp România nu s-a mai calificat la un turneu final. Cu siguranță că suntem foarte conștienți de ceea ce se întâmplă. Eu sunt un om al păcii și înțelegerii, împătimesc toate necazurile și suferințele, dar focusul meu rămâne la fotbal. Eu rămân un om de fotbal, mă gândesc la meciul de mâine.”, a spus Edi Iordănescu, vineri, la conferința de presă premergătoare partidei cu Israel.

Edi Iordănescu a stabilit echipa, vineri seara, după ultimul antrenament al echipei. El nu era sigur dacă va aborda partida la victorie sau la egal. Riscurile sunt foarte mari, iar orice pas greșit îi poate costa pe tricolori o calificare așteptată de ani de zile.

Nu am stabilit primul 11, mai avem un antrenament. Mai avem o noapte, mâine trebuie să mai discutăm, mai avem semne de întrebare cu privire la anumiți jucători și sper să facem alegerile cele mai bune. (Vom vedea o echipă ofensivă mâine?) Vom vedea o echipă care să aducă calificarea. E datoria noastră să ne gândim la tot contextul, dar e doar treaba staff-ului. Noi suntem acum focusați doar pe jocul de mâine, sper să venim calificația casă, să nu mai prelungim momentul”, a mai spus selecționerul.

Politica