joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

PNL Craiova nu e de acord cu majorarea taxelor și impozitelor în Bănie

Nicolae Giugea a anunțat o mobilizare a consilierilor locali PNL, care ar urma să se opună majorării de taxe și impozite, la Craiova. Deputatul susține că felul în care autoritățile locale au ieșit în evidență, în ultima perioadă, demonstrează că sunt bani suficienți în oraș și că nu se mai impune creșterea taxelor.

Președintele PNL Craiova a profitat de prezența lui Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, și a comparat posibila creștere a taxelor cu majorarea pensiilor.

Dacă stăm bine și ne uităm în jurul nostru, ajungem la concluzia că Primăria Craiova are bani. Are bani mai mulți decât multe primării din România, cred că mai mulți decât Primăria București, după modul de manifestare și de etalare a bogăției noastre, a craiovenilor. De aceea, vă aduc la cunoștință faptul că nu vom vota, prin consilierii noștri municipali, nicio majorare a taxelor și impozitelor pentru anul 2024. Atâta timp cât ai bani, de ce să majorezi taxele? Niciodată! Ne vom exprima punctul de vedere în Consiliul Local. Nu vom vota bugetul anului 2024 cu majorări. Pentru proiectul de buget al anului 2024, consilierii locali PNL vor veni cu propuneri clare de investiții. Avem bani. Pensiile se majorează cu cu 13,8. Propunerea de majorare a taxelor la nivel local a doamnei primar este de 13,8%. PE o parte le dai și vine Primăria Craiova și le ia. Unde este dreptatea socială?”, a declarat Nicolae Giugea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrebat dacă va merge la deschiderea târgului de Crăciun din Craiova, Nicolae Giugea a răspuns în felul următor: „Nu este ziua mea. Este ziua doamnei primar și a lui Aurică Solomon. Eu îmi sărbătoresc ziua de naștere cu familia, în intimitate. Nu sărbătoresc public, să aprind luminițele. Dar nu faci un obiectiv din ziua ta, să nu uite cineva că e ziua ta. Trebuie marcată cu astfel de evenimente. Ziua mea o fac pe banii mei, nu pe bani publici. Pe banii mei, munciți de mine”.

Politica