joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Accident grav de muncă într-o carieră a CEO

„Medicii au decis transferul la SCJU Craiova, fiind solicitat elicopterul SMURD”

Un angajat de la Cariera Jilț Nord a suferit leziuni grave într-un accident de muncă ce a avut loc în dimineața aceasta. Acesta efectua lucrări la motorul unui buldozer aparținând firmei Dogerik și se pare că degetele mâinii drepte i-au fost retezate.

„La data de 17 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Motru au fost sesizați prin apelul 112, de către un bărbat de 48 de ani, din comuna Bolboși, despre faptul că într-o carieră minieră, din comuna Mătăsari, ar fi avut loc un accident de muncă.

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că un bărbat de 55 de ani, din comuna Cătunele, în timpul unor lucrări de mentenanță, efectuate la motorul unui buldo-excavator, care se afla în funcțiune, i-ar fi fost prins brațul drept la nivelul palmei. Bărbatul a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate, de unde a fost redirecționat la Spitalul Craiova. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”, potrivit IPJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este vorba despre un deservent, în vârstă de 48 ani, salariat al unui prestator din cadrul Complexului Energetic Oltenia, respectiv din cadrul Carierei Jilț Nord.

Astăzi, 17.11.2023, în jurul orelor 08:40, unui deservent, în vârstă de 48 ani, salariat al unui prestator din cadrul Complexului Energetic Oltenia, respectiv din cadrul Carierei Jilț Nord, în timp ce executa lucrări de reparații la un buldozer, i-a fost prins membrul superior drept, provocându-i astfel leziuni. La fața locului se vor deplasa doi inspectori de muncă din cadrul instituției noastre pentru a efectua primele constatări. Victima a fost transportată la Spitalul de Urgență Tg -Jiu în vederea acordării de îngrijiri medicale”, potrivit ITM Gorj.

Victima accidentului de muncă de la CEO a fost adusă la UPU. Medicii au decis transferul la SCJU Craiova, fiind solicitat elicopterul SMURD”, conform SJU Târgu-Jiu.

Politica