joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Bojdeuca lui Ion Creangă, ”prea luxoasă” după renovare

Bojdeuca lui Ion Creangă, o casă simplă în care scriitorul a locuit în Iași, pe Dealul Țicăului, a fost modernizată și va fi redeschisă pentru vizitatori din luna decembrie.

,,Călător pe meridiane culturale”, așa s-a numit proiectul prin care am reabilitat întreg ansamblul muzeal cu fonduri europene, printr-un parteneriat implementat împreună cu Primăria Fălești Și Consiliul Raional Fălești din Republica Moldova. Prin acest proiect, am efectuat lucrări de restaurare și securizare a bojdeucii, lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii muzeului, refacerea amfiteatrului și circulațiilor pietonale, reamenajarea spațiului verde și refacerea sistemului de iluminat”, a anunțat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe (PNL).

El s-a felicitat pentru că ”am reușit să conservăm farmecul unic al bojdeucii”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mulți internauți l-au critict însă pe Alexe, reclamând faptul că proiectul nu a păstrat simplitatea ansambului și a transformat casa într-o locuință prea luxoasă.

”Frumoooos, cu parchet melaminat rămas într-un depozit încă din secolul 19! Lavabila e nouă, că doar are aceeași rețetă de mii de ani, cu ioni de argint”;

”Sunt curios, a dat Ministerul Culturii aviz pentru asa ceva? Eu daca am o casa clasificata monument istoric, astept ani de zile pentru un aviz de la ministerul inculturii sa schimb o usa…”;

”ce păcatele mele e asta? moștenire de la strămoșii lui Creangă din Egiptul antic?”;

”Această clădire nu mai este bojdeuca lui Creangă, cea originală pe care’am vizitat’o prin ’74 ori ’75 !Este ditai vila doar cu parter ! Ce’o fi fost în mintea celor care’au executat lucrare, darămite în mintea celor care’au angajat acea firmă !??!”

”Ca pe vremea lui Creanga…”

Foto: Faceboo/Costel Alexe

Politica