marți, octombrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Sute de șoferi, bicicliști și pietoni, amendați

Sute de șoferi, bicicliști, dar și pietoni au fost amendați de polițiștii olteni, după ce au fost prinși încălcând legea. Oamenii legii au dat aproape o mie de amenzi, în valoare de aproape 300.000 lei.

Polițiștii olteni au organizat, în ultimele zile, acțiuni cu efective mărite, pe drumurile din județ, în încercarea de a combate principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

„Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 987 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 290.000 de lei. Dintre acestea, 498 au fost aplicate conducătorilor auto, 415 bicicliștilor și 73 pietonilor.Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 96 de permise de conducere, dintre acestea 66 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 9 pentru conducerea unui vehic sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 21 pentru alte abateri la regimul rutier, fiind constatate și 5 infracțiuni”, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Între cei prinși încălcând legea se află un un bărbat de 48 ani din Rusănești și tânăr de 27 de ani, din orașul Balș, prinși băuți la volan. Tânărul din Balș nu avea nici permis de conducere. Ambii s-au ales cu dosare penale.

Politica