luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Licitație pentru protecția versanților pe Valea Oltului

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a lansat o licitație de 75 milioane lei, care vizează protecția versanților pe Valea Oltului. Versantul urmează a fi stabilizat pe o lungime de peste 20 kilometri, după cum anunță Cosmin Călin, directorul DRDP Craiova.

„DRDP Craiova a demarat procedura de achizitie publica pentru Servicii de elaborare Proiect Tehnic de Execuție, Asistență Tehnică din partea proiectantului și Execuție Lucrări, pentru Protecția versanților de pe DN7, între km 198+200-207+000, km 216+000-219+000, km 224-227+300 și km 228+000-233+200.

Valoarea estimată a procedurii de achiziție publică este de peste 75.000.000 lei, inclusiv TVA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Durata de implementare a proiectului este împărțită astfel: 4 luni servicii de elaborare Proiect Tehnic de Executie; 36 luni durata de execuție lucrări la care se adaugă minim 60 luni reprezentând perioada de garanție de bună execuție; asistenţă tehnică – durată estimată 36 luni pe durata execuţiei lucrărilor si minim 60 luni pe perioada de garantie de bună execuție. Realizarea lucrărilor contribuie la punerea în siguranță a circulației rutiere și a participanților la trafic prin luarea masurilor necesare de stopare a materialului pietros desprins de pe versanți și prevenirea alunecării acestuia pe carosabil.

Versantul va fi stabilizat pe o lungime de peste 20 de kilometri, se vor monta peste 71.000 de m² de plase de protecție și peste 1200 de metri de sisteme de retenție de tip barieră”, a declarat Cosmin Călin, directorul DRDP Craiova.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 13 noiembrie 2023.

Reamintim că, săptămâna trecută, a fost lansată și licitația pentru consolidarea și protecția versanților pe DN 7A, între stațiunea Vidra și limita dintre județele Vâlcea și Hunedoara, o investiție de aproape 100 milioane lei.

Anunțul a fost făcut de directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, Cosmin Călin. Acesta a explicat și ce lucrări vor fi efectuate.

„Am demarat procedura de achiziție publică pentru execuție lucrări complexe pe DN 7A, între Vidra și limita județului Vâlcea cu județul Hunedoara

Pentru acest obiectiv s-a obținut deja autorizația de construire, valoarea lucrărilor autorizate este de peste 99 mililoane lei, durata de execuție este de 20 de luni.

În cadrul acestui proiect se vor executa lucrări de consolidare și protecție versanți, suprastructură drum, consolidări, scurgerea și evacuarea apelor, reabilitare poduri și construcție poduri noi.

Informez antreprenorii care sunt interesați de efectuarea acestor lucrări că pot depune oferte până în data de 30.10.2023″, a precizat directorul regional al DRDP Craiova, Cosmin Călin.

Politica