luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

12 șoferi au rămas pietoni. Unul a fost prins cu droguri

12 șoferi au rămas pietoni, după ce polițiștii vâlceni le-au reținut permisele de conducere. Unul dintre ei a fost prins drogat la volan și cu droguri în buzunar, altul beat, iar alții au condus cu viteză prea mare. Pe de altă parte, polițiștii au dat aproape 400 de amenzi.

„Polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, împreună cu cei de la Serviciul Ordine Publică, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Investigații Criminale, Biroul pentru Protecția Animalelor, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Biroul Siguranță Școlară, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu lucrători ai Registrului Auto Român, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, respectiv: încălcarea regimului legal de viteză, abaterile săvârșite de bicicliști și conducerea fără permis, acționând și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe cu efect psihoactiv.

În acest sens, au fost legitimate 612 de persoane, efectuate 138 testări cu aparatele etilotest si DrugTest și verificate 567 de vehicule.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Activităţile, care au avut drept scop salvarea de vieți omenești, au condus la constatarea a 5 infracţiuni şi aplicarea a 392 de sancțiuni contravenționale,pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice, în valoare de aproximativ 88.000 lei.

Dintre totalul acestora, 62 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 41 pentru abateri ale biciliștilor, 8 pentru abateri ale pietonilor și 281 pentru alte nereguli.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere (5 pentru viteză excesivă, 1 pentru consumul de alcool la volan, 4 pentru depășire neregulamentară, iar 2 pentru alte abateri).

Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare.

Au fost întocmite 5 dosare penale pentru infracțiunile depistate în trafic, dintre care, 2 fiind pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 2 pentru consumul de băuturi alcoolice sau alte substanțe la volan și 1 pentru alte abateri”, conform Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vâlcea.

Între cei sancționați se află un tânăr de 19 ani, prins drogat la volan. Polițiștii au și găsit cannabis asupra lui.

„Polițiști din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr, de 19 ani, din localitatea Șirineasa, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 64, în localitatea Tătărani, sub influența substanțelor psihoactive.

În urma testării cu aparatul Drugtest, acesta a indicat prezența în organism a 2 substanțe psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii substanțelor psihotrope în organism.

În urma efectuării controlului corporal, asupra tânărului, a fost descoperită o cutie metalică ce conținea fragmente vegetale de culoare verde-olive, despre care există bănuiala că acestea fac parte din categoria celor care produc efecte psihoactive și sunt interzise la deținere, precum și un grinder pentru mărunțirea substanțelor.

Ambele obiecte au fost ridicate și predate polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, în vederea continuării cercetărilor”, arată IPJ Vâlcea.

Pe de altă parte, un bărbat de 62 de ani, din localitatea Popești, a fost în timp ce conducea un autoturism pe DN 65C, în localitate, sub influența băuturilor alcoolice.

„Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost condusă la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii concentrației alcoolice în organism.

Polițiștii au întocmit dosare penale, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, mai transmite IPJ Vâlcea.

Politica