luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Ce-a fost mai întâi: strada sau canalul?

Locatarii de pe ”Traian Vuia”: Se lucrează prea încet! CAO: Nu e loc, se intervine la mica înţelegere!

Contre pe strada Traian Vuia, din Craiova, între locatari – inclusiv societăți comerciale – și Compania de Apă Oltenia (CAO) SA, pe tema lucrărilor de construire a sistemelor de canalizare și de alimentare cu apă în zonă.
Intervenția operatorului desemnat de CAO a început în urmă cu trei săptămâni, însă, după introducerea conductelor de canalizare și instalarea câtorva racorduri individuale, șantierul a înghețat.
Ca efect, strada a rămas, pe alocuri, brazdă de pământ sau gropă de noroi, funcție de condițiile atmosferice, devenind impracticabilă.
”Este inadmisibil ca, în 2023, să avem străzi acoperite cu pământ. Ințeleg mizeria din timpul lucrărilor, dar strada nu poatre să fie lăsată așa, neastfaltată de 2 săptămâni.(…) Vedeți cum arată strada: praf și, când plouă, avem nămol! (…) Rog instituțiile abilitate să remedieze urgent situația”, arată un locuitor de pe strada Traian Vuia.
CAO transmite că lucrările sunt în grafic și că operatorul este obligat oricum, prin contract, să predea partea carosabilă în starea inițială. Cu toatea astea, compania recunoaște că execuția este îngreunată, în primul rând, din cauza lățimii reduse a drumului pe porțiuni întinse, unde racordarea este posibilă, practic, doar cu compromisuri de ambele părți: constructor – locatari: ”Dacă am beneficia de înțelegerea locatarilor de pe această stradă și a firmelor care activează acolo, strada fiind îngustă, lucrările s-ar finaliza în aproximativ o lună, întrucât mai sunt necesare realizarea unei stații de pompare a apelor uzate (SPAU), ultimele racorduri, efectuarea probelor de etanșeitate și inspecția CCTV (video) a conductelor”, au declarat pentru nouapresa.ro reprezentanții CAO.
Lucrările de pe strada Traian Vuia din municipiul Craiova au fost demarate în urmă cu aproximativ trei săptămâni și se desfășoară în cadrul contractului DJ-CL-05 – Extindere și reabilitare sisteme de alimentare cu apă și canalizare în Craiova, Ghercești și Mischii, fiind finanțate cu fonduri europene în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj.
Termenul de finalizare pe contractul DJ-CL-05 este 08.04.2024, au mai comunicat răspunzători din cadrul furnizorului de apă din Bănie.

Politica