vineri, octombrie 18, 2024

Ultima ora

Sport

Intersecția morții de la Caracal, transformată în giratoriu

Cea mai periculoasă intersecție din județul Olt, raportat la volumul traficului și la frecvența accidentelor rutiere înregistrate în ultimii cinci ani – decărcarea DJ 542 Dăbuleni – Amărăștii de Jos – Redea în centura ocolitoare a municipiului Caracal, va fi reconfigurată în nod de circulație cu sens giratoriu, deocamdată -cu caracter temporar, au precizat reprezentanții CNAIR – DRDP Craiova.
Măsura vine ca răspuns la numeroasele sesizări ale șoferilor din județele Olt și Dolj, care spun că este foarte riscantă pătrunderea în centura ocolitoare a Caracalului, pe care se circulă cu mare viteză, în lipsa unui sens giratoriu, mărturii stând nenumăratele evenimente rutiere cu victime.
Artera care înconjoară municipiul Caracal a fost recepționată în 2018, măsoară 10 km și cuprinde cinci intersecții, dintre care – numai trei în sens giratoriu, conform proiectului inițial. Asupra drumului nu s-a putut însă interveni până acum, din cauza termenului de restricție de cinci ani de la recepție, fiind vorba de un obiectiv cu finanțare europeană.
”Vom modifica intersecția existentă în una cu sens giratoriu, în regie proprie, în regim de urgență, astfel încât aceasta să devină funcțională cât mai repede, înaintea finalizării procedurilor de atribuire a execuției unui sens giratoriu definitiv. Aceste proceduri necesită mult timp, fiind vorba de licitație pentru proiectare și realizare, obținerea de autorizații etc”, a arătat directorul DRDP Craiova, Cosmin Călin.
Intersecția în discuție reprezintă punctul de ieșire spre țară pentru comunități importante, între care mari producători agricoli, din Sud-Estul județului Dolj, dar și din județul Olt.

Politica