vineri, octombrie 18, 2024

Ultima ora

Sport

Încă un termen lung acordat de judecătorii Tribunalului Vâlcea în dosarul de faliment al CET Govora SA

Miercuri, 6 august, magistrații Secției a II-a Civilă de la Tribunalul Vâlcea au acordat încă un termen, pentru 1 noiembrie a.c., în cauza 1396/90/2016 cu privire la falimentul cerut de debitori CET Govora SA. Completul a motivat, potrivit minutei publicate pe portalul instanțelor, că amână cauza “pentru continuarea procedurii şi soluţionarea cererii de antrenarea răspunderii ce formează obiectul dosarului nr. 1396/90/2016/a47* (care are termen 20.09.2023)”. În respectiva cauză conexă, Euro Insol SPRL (Remus Borza), administratorul judiciar al societății, solicită instanței angajarea răspunderii patrimoniale individuale (conform art. 138 din Legea 85/2006) pentru un număr de 18 persoane, foști directori și membrii în AGA și CA ale CET Govora până la declararea stării de insolvență (2016, inclusiv).

Alături de fostul director general Mihai Bălan, sunt vizați de dosarul privind angajarea răspunderii Constantin Lăpădat, Iustin Predescu, Nicolae Drașovean, dar și Laurențiu Coca, Daniela Oteșanu, Laurențiu cazan, Marinică Potop, Gheorghe Crăciun-Cîrstoiu, Marian Mirea, Eftimie Ghermac, Eugen Mihalache, Marius Eugen Andronie, Sorin Fodoreanu, Dragoși Constantinescu, Luiza Popică sau Jean Decuseară (între timp, decedat). Cauza e abia pe fond și trebuie menționat că într-un alt dosar conex (1396/90/2016/a47), dar cu același obiect, judecătorii au respins o solicitare identică a Euro Insol încă din 5 octombrie 2020.

Cauza a fost pusă pe rol în 18 octombrie 2021, când s-a acordat primul nou termen “în vederea detalierii specifice în raport de fiecare pârât a faptelor şi perioadelor pentru care se solicită angajarea răspunderii. Prorogă discutarea probelor până după clarificarea chestiunilor prealabile.” De atunci, judecătorii au acordat nu mai puțin de 21 de termene. Pe 20 septembrie se așteaptă ca al doilea expert angajat în dosar să finalizeze și să depună la dosar raportul de expertiză dispus în cauză.

Policlinica Buna Vestire Craiova

CET Govora se află în a treia prelungire a reorganizării judiciare și nu a reușit să atingă parametrii economici și juridici obligatorii pentru evitarea falimentului. În data de 9 mai 2016, Tribunalul Vâlcea a decis declararea insolventei societății, chiar la cererea ei, administrator judiciar fiind numita firma Euro Insol, condusa de Remus Borza. Indicatorii financiar-contabili din acel moment: pierderi de 335 milioane lei, datorii de 438 milioane lei, capitaluri proprii negative de 96 milioane lei, disponibil bancar de doar 170.000 lei, fond lunar de salarii de peste 10 milioane lei.

Politica