sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Olt. Peste 5000 de intervenții SMURD

Nu mai puțin de 5210 intervenții au efectuat echipajele SMURD Olt pe parcursul anului 2022. Dintre acestea, 5112 au fost intervenţii de prim ajutor calificat şi 98 intervenţii la descarcerare. Reprezentanții ISU Olt au amintit și două evenimente importante desfășurate pe parcursul anului trecut.

„În anul 2022 echipajele SMURD au participat la 5210 intervenţii din care 5112 intervenţii de prim ajutor calificat şi 98 intervenţii la descarcerare. În urma acestora au fost asistate medical 5906 persoane din care 5595 adulţi şi 311 copii.
Ca intervenţii deosebite putem aminti incendiul produs în data de 07.05.2022 la acoperișul unui bloc din municipiul Slatina, în urma căruia au ars aproximativ 400 mp din suprafața acoperișului, iar pentru lichidarea incendiului s-a acționat cu autospeciale de intervenție cu apă și spumă din cadrul subunităților de intervenție Slatina, Caracal și Scornicești, precum și forțe și mijloace din cadrul SPSU Rivergate.
De asemenea, evenimentul produs în data de 30.06.2022, în urma căruia peste 20 de cadre ale inspectoratului, cu echipamente specifice, au acționat pentru degajarea unei persoane în vârsta de 80 ani căzută într-o fântână cu adâncimea de circa 10 metri, în comuna Pleșoiu”, potrivit ISU Olt.

Din punct de vedere logistic, infrastructura ISU Olt este și ea în creștere. Clădirea Detașamentului de Pompieri Caracal este în reabilitare. Reprezentanții ISU au amintit și autospecialele de stingere achiziționate anul trecut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În prezent se execută lucrări la clădirea Detașamentului de Pompieri Caracal privind reabilitare termică şi energetică, termenul de finalizare a lucrărilor fiind decembrie 2023, iar fondurile sunt asigurate din fonduri europene, nerambursabile.
Prin proiectul “Viziune 2020”, IGSU a achiziţionat, în lunile septembrie si decembrie 2022, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă 10.000 litri marca Renault, cu tracțiune 6×6, care au fost operaționalizate la Detaşamentul de pompieri Slatina şi Staţia de pompieri Scorniceşti.
Prin proiectul desfășurat de Consilul Județean Olt și municipalitatea Dolna Mitropolia, Consiliul Judetean Olt a achizitionat o autospecială de stingere cu capacitate crescută a rezervorului 9000 litri marca Renault, care a fost operaționalizată în cadrul Detașamentului Slatina – Garda de Intervenție Vișina.
De asemenea, din fodurile Consiliului Județean Olt s-au executat lucrări de întreținere a spațiilor de cazare și garare, dar și reparații curente la echipamentele și autospecialele aflate în dotarea ISU Olt.
Unitatea este asigurată cu un număr de 96 vehicule aflate în exploatare și alocate la drepturi, din care 85 aparținând unității și 11 vehicule sunt date în folosința unității.
Apreciez că activitatea inspectoratului a fost una foarte bună, fiind o activitate constantă, ca şi în anii precedenţi, cu o creştere substanţială în ceea ce înseamnă demersurile şi atitudinea personalului pentru atingerea obiectivelor instituţionale”, au spus reprezentanții ISU.

Politica