duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Regina Consoartă Camilla va purta coroana Reginei Maria la încoronarea din luna mai

Regina Consoartă Camilla va purta Coroana Reginei Maria la încoronarea ei şi a Regelui Charles III, la începutul lunii mai, a anunţat, marţi, Palatul Buckingham, transmite AFP.

Coroana are mai mult de un secol şi a fost comandată de Regina Maria pentru încoronarea sa din 1911 alături de Regele George al V-lea. Aceasta va fi modificată pentru ceremonia istorică din 6 mai.

Este prima dată în istoria recentă când o coroană existentă va fi folosită pentru încoronarea unui consort în loc să fie făcută o nouă comandă, potrivit Palatului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oficialii au precizat că această mutare a fost făcută „în interesul sustenabilităţii şi eficienţei”, scrie news.ro

Coroana va fi refăcută cu mai multe diamante Cullinan – tăiate din ceea ce a fost cel mai mare diamant extras vreodată când a fost descoperit în Africa de Sud în 1905 – în semn de omagiu pentru regretata Regină Elisabeth II.

Diamantele au făcut parte din colecţia sa personală de bijuterii timp de mulţi ani şi le-a purtat adesea ca broşe.

Unele dintre diamante au fost montate în coroana Reginei Maria pentru încoronarea din 1911 şi pentru încoronarea Regelui George al VI-lea în 1937, când a fost purtată ca un cerc regal.

Coroana a fost scoasă din expoziţia sa obişnuită de la Turnul Londrei pentru a fi modificată. Lucrarea va include şi alte câteva modificări şi adăugiri minore efectuate de bijutierul coroanei.

Patru dintre cele opt arcuri detaşabile vor fi îndepărtate pentru a crea o nouă impresie, diferită de cea din 1911.

Regele Charles III va purta Coroana Sfântului Eduard pentru slujba de încoronare de la Westminster Abbey. Aceasta a fost deja modificată şi readusă în Turnul Londrei.

Camilla, în vârstă de 75 de ani, a fost nevoită să se retragă de la evenimentele publice din această săptămână după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus

Foto: Facebook/The Royal Family

Politica