marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Teii de la „Madona”, rași

Teii din curtea Bisericii „Madona Dudu” au fost defrișați, iar craiovenii s-au arătat indignați. Iubeau teii și parfumul lor.

Reprezentanții Primăriei Craiova și cei ai RAADPFL spun că decizia a fost a Mitropoliei Olteniei: „În urma unei solicitări venită din partea Mitropoliei Olteniei, RAADPFL a efectuat tăierile de arbori din curtea bisericii Madona Dudu, fiind operator autorizat pentru astfel de operațiuni. Mai multe detalii puteti afla de la RAADPFL.„- au transmis reprezentanții Primăriei Craiova, la solicitarea „Jurnalul Olteniei.

Reprezentanții RAADPFL au precizat, la rândul lor: „Mitropolia Olteniei a solicitat RAADPFL Craiova să execute lucrarea de tăiere a arborilor amplasați în curtea Bisericii Madona Dudu (proprietatea Mitropoliei). Regia a întocmit un deviz-ofertă pentru executarea acestei lucrări, iar Mitropolia l-a acceptat și și-a asumat toată responsabilitatea în ceea ce privește avizele legale necesare pentru tăierea arborilor.„.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanții Mitropoliei au venit cu precizări. Aceștia au explicat faptul că teii reprezentau un pericol și că, în locul celor tăiați vor fi plantați alții: „Există un aviz de tăiere. S-a dat de la Mitropolie, în constatarea faptului că vegetația de acolo era îmbătrânită. Pomii erau vechi de peste 50 de ani și destul de fectați de factorii patogeni Deveniseră un risc pentru oameni și pentru lăcașul de închinare. Curtea va fi reîntinerită. În locul pomilor foarte bătrâni vor fi plantați alții”, a transmis purtătorul de cuvânt al Mitropoliei.

Sursa foto: facebook

Politica