miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinți: Prefectul Isuf a analizat starea de sănătate a populației

Prefectul de Mehedinți, Alin Isuf, a condus ședința Comisiei de Dialog Social Mehedinți în care a fost analizată starea de sănătate a populației județului.

Din analiză reiese că, pe primul loc se află bolile respiratorii cu 40857 cazuri, pe locul doi hipertensiune și boli cerebro -vasculare cu 37245 cazuri, iar pe locul trei, obezitatea cu 16658 cazuri în evidențele anului 2022.

Totodată, în acest sezon gripal au fost asigurate doze de vaccin în proporție de 100%, conform solicitărilor, doze care au fost consumate în proporție de aproximativ 99%, vaccinarea efectuându-se de către medicii de familie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La punctul doi al ordinii de zi, a fost analizată activitatea de formare profesională a salariaților la nivelul județului, material din care s-a desprins concluzia necesității dialogului permanent dintre sistemul de formare și angajatori, în fapt cei care asigură comanda socială pentru absolvenți.

Prefectul județului a solicitat asigurarea unei mai bune vizibilități a măsurilor de prevenire a bolilor în vederea reducerii cazurilor de îmbolnăvire, coroborat cu măsuri de combatere eficientă a bolilor care pot fi tratate.

Politica