marți, noiembrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Crenvurştii de porc vânduţi în România au de fapt mai multă carne de pui în compoziţie

Procentul de carne de porc din crenvurştii vânduţi în magazinele din România variază între 10% şi 93%, arată un studiu realizat de InfoCons care a găsit şi produse care, deşi erau comercializate sub eticheta de crenvurşti de porc aveau de fapt mai multă carne de pui în compoziţie.

InfoCons a studiat etichetele a 19 produse găsite în magazinele de la noi. În cazul unora dintre cremvurştii de porc principalul ingredient, în ceea ce priveşte cantitatea, era carnea de pui. Urma apoi apa – 57,89%, sarea – 31,57% și abia apoi carnea de porc, scrie digi24.ro

InfoCons a studiat și aditivii alimentari găsiţi în crenvurştii de porc și a constatat că toate produsele conțin E-uri, iar numărul de aditivi alimentari variază între 2 şi 11 per produs, astfel:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • 5.26% din produse au în compoziție 11 E-uri;
  • 10.53% din produse au în compoziție 9 E-uri;
  • 21.05% din produse au în compoziție 8 E-uri;
  • 5.26% din produse au în compoziție 7 E-uri;
  • 10.53% din produse au în compoziție 6 E-uri;
  • 5.26% din produse au în compoziție 5 E-uri;
  • 10.53% din produse au în compoziție 4 E-uri;
  • 21.05% din produse au în compoziție 3 E-uri;
  • 10.53% din produse au în compoziție 2 E-uri.

Nitritul de sodiu a fost găsit în toți crenvurştii de porc, iar peste jumătate aveau carmin, un colorant obținut din sarea de aluminiu a acidului carminic.

  • 100% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250);
  • 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență difosfat de sodiu (E450);
  • 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență acid asorbic (E300);
  • 57.89% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120). De asemenea, 68,42% din produsele analizate nu conțineau fibre .

Politica