joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Un târg caritabil s-a terminat cu o petrecere cu mici și manele

Un târg caritabil organizat miercuri la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, la care s-au strâns fonduri pentru organizații de caritate, s-a terminat cu o petrecere la care s-au mâncat mici și s-au ascultat manele.

În imaginile apărute în publicația locală Ora de Sibiu se aude muzica dată tare și sunt surprinse cadre în care elevii pregătesc carnea pe grătar, în curtea școlii.

Directoarea colegiului, Monica Hay, a negat că ar fi fost vorba de o petrecere și a declarat că imediat ce a realizat că muzica ar putea deranja, a luat măsuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Când am sesizat că muzica este prea tare, s-a oprit. Nu a fost nici o petrecere, a fost o acțiune de strângere de fonduri pentru elevii nevoiași din școală și pentru hospice-ul de copii. Este o activitate tradițională a școlii, care s-a desfășurat în fiecare an, excluzând anii de pandemie”, a spus Monica Hay.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu spun că nu au fost înștiințați despre organizarea acestui eveniment.

„Nu s-a cerut nici un fel de aprobare referitor la ce urma să se întâmple la bazar sau după bazar, pentru a da un aviz. Reprezentanții Colegiului Brukenthal sunt responsabili pentru ce s-a întâmplat și în timpul bazarului, și după”, a transmis Inspectorul Școlar General, Marius Novac.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Constantin Dincă, a calificat situația drept „regretabilă”.

„Noi nu am fost înștiințați de organizarea acestui bazar. E regretabil dacă s-a ajuns la nivelul acesta. Păcat, mare păcat”, spune Dincă.

Foto: captură video

Politica