joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Pachetele trimise de acasă românilor din Italia, confiscate de autorități

Un șofer român a rămas fără 2,5 tone de marfă după ce a fost oprit în trafic, în Italia, de Garda Financiară, relatează Padova Oggi.

Autoritățile italiene au oprit luni, în trafic, în localitatea Codevigo (Padova), nord-estul Italiei, o camionetă de marfă înmatriculată în România. S-a constatat rapid că șoferul nu avea acte pe marfa transportată, iar coletele erau depozitate și ambalate incorect.

În mașină se aflau 500 de kilograme de produse lactate și vegetale, transportate în containere improvizate, cum ar fi colete, saci de voiaj și containere de plastic. De asemenea, au fost găsite două tone de carne de pasăre, de vită și de porc, scrie g4media.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Controlul a arătat că bunurile, cu o valoare totală de 30.000 de euro, nu numai că erau transportate într-un mod impropriu pentru consumul ulterior, dar nu aveau nici un indiciu de trasabilitate, încălcând astfel legislația națională și europeană în domeniu. În urma intervenției inspectorilor sanitari, aceștia au evaluat marfa ca fiind subproduse de origine animală improprii pentru consumul uman din cauza unor nereguli în metodele de transport și ambalare”, relatează ziarul italian.

Întreaga marfă a fost confiscată în vederea distrugerii.

Politica