miercuri, octombrie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Craiova. Protest la poarta Termocentralei 2! Oamenii se tem pentru viața lor

Oamenii care locuiesc în zona Termocentralei Craiova 2, ce aparține de Complexul Energetic Oltenia, au protestat sâmbătă, 5 februarie, deoarece se tem pentru sănătatea lor, după ce mai multe străzi au fost acoperite cu un strat de praf de cărbune provenit de la termocentrală.

Circa 50 de oameni care locuiesc în zonă, cărora li s-au alăturat și persoane din localități apropiate s-au strâns și-au strigat nemulțumirile la poarta termocentralei, hotărâți să schimbe ceva. Aceștia s-au înarmat cu pancarte pe care erau scrise mesaje prin care cer sa respire un aer curat. Locuitorii se plâng de două luni de faptul că sunt intoxicați cu cenușă, iar casele, curțile și mașinile lor au fost acoperite, de multe ori, cu pulbere provenita de la termocentrala.

Societatea a fost amendată recent de comisarii Gărzii de Mediu Dolj cu 100 mii lei, după ce făcut verificări și au constatat că blocurile energetice 1 şi 2, construcţii tip deschis, prezintă pori/fisuri la sistemul de etanşare al cazanelor şi a canalelor de gaze de ardere. Garda de Mediu a dispus și masuri de remediere a deficientelor. Nu s-a schimbat nimic, astfel că și astăzi, în zona, este plin de cenușă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica