joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Sisteme antifurt au fost montate la alimentele de bază, cafea sau ciocolată în magazinele din Turcia

Fotografii cu sistemele antifurt montate de supermarketuri la brânzeturi, cafea, ciocolată, ulei de floarea soarelui și chiar fructe uscate au apărut pe prima pagina într-un ziar din Turcia.

Măsura a fost luată în contextul în care oamenii nu își mai permit să cumpere multe produse din cauza scumpirilor înregistrate pe fondul devalorizării lirei turcești, relatează publicația elenă Kathimerini, citată de Rador și Hotnews.ro.

Pe lângă alimentele de bază, alarmele folosite înainte în special la băuturile alcoolice au fost montate acum și la alimentele pentru copii, detergentul de vase sau lamele de ras.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Devalorizarea monedei naționale a ajuns aproape de 50%, inflația crescând cu 17% într-o lună, conform unor date neoficiale, citate de postul de televiziune SKAI. Astfel, chiar și cetățenii bogați ai Turciei sunt afectați de creșterea prețurilor.

„O vreme va trebui să suportăm cocoașa inflației”, a admis președintele Recep Tayyip Erdogan.

Declarația președintelui a fost urmată de o replică ironică din partea lui Ali Babacan, lider al partidului DEVA și fost consilier al lui Erdogan: „Ne spune că vom avea o cocoașă a inflației și recunoaște că nu poate împiedica scumpirile. Acesta este motivul pentru care prețurile cresc… Erdoğan este ca un supermarket. Ne spune una, alta. Are tot ce cauți!”.

Foto: Captura sozcu.com.tr

Politica