sâmbătă, septembrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Poluare cu praf de cărbune într-o localitate din Gorj

Comuna gorjeană Mătăsari, cu peste 5.000 de locuitori, a fost afectată de praful de cărbune provenit de la staţia de încărcare şi de la depozitul carierei miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), notează adevărul.ro. Consilierul local de la USR, Ion Buzărin, spune că de fiecare dată când bate vântul mai puternic, localnicii sunt afectați de praful de cărbune.

A bătut vântul şi praful de la cele două depozite de cărbune ajunge în localitate. Aşa se întâmplă mereu când bate vântul. Era praf de nu puteai să te vezi om cu om. Trebuie îndeplinite mai multe măsuri pentru ca această poluare să nu se manifeste. Până acum câţiva ani erau plantaţi salcâmi, dar nu au fost îngrjiţi. Au şi sisteme de pulverizare cu apă, dar nu sunt folosite. Este vorba de calitatea vieţii locuitorilor“, a precizat Ion Buzărin, conform sursei citate.

Reprezentanții CEO au transmis că în ziua în care s-a produs poluarea s-a înregistrat Cod Portocaliu de vânt. „În perioada respectivă a fost înregistrat Cod Galben şi Portocaliu de vânt în judeţul Gorj, rafalele spulberând pulberile sedimentabile de pe suprafaţele expuse condiţiilor fenomenelor meteo excepţionale“, a spus Zamfir, responsabil de relaţia cu mass-media din partea CEO.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Foto: Ion Buzărin

Politica