duminică, septembrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Craiovenii cu animale de companie sunt verificați pe stradă de polițiștii locali

Polițiștii locali din Craiova au început o campanie preventivă și de informare pe întreaga rază a municipiului. Scopul agenților este de a-i informa pe posesorii de animale de companie, pe care le plimbă pe domeniul public, asupra obligațiilor ce trebuie să le respecte. În principal, este vorba despre responsabilitatea stăpânilor de a curăța trotuarele după ce animalele lor de companie își fac nevoile.

Conform Legii nr. 273/2020 și Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 107/2021 (regulamentul de gospodarire), posesorii de animale de companie au obligația să dețină asupra lor materiale necesare de curățenie (pungi și/sau mănuși de unica folosință) și să curețe domeniul public de dejecțiile provenite de la animale. De asemenea, animalele de companie vor fi plimbate pe domeniul public (cu excepția locurilor unde sunt dispuse măsuri de interzicere – exemplu: Gradina Botanică), obligatoriu, în lesă, iar câinii ce fac parte din categoria periculoși sau de luptă, se folosește și botnița”, informează Poliția Locală Craiova.

Nerespectarea acestor prevederi legale se sancționează cu amenzi contravenționale de până la 2.000 lei. Acțiunile preventive și de informare desfășurate în această perioadă, constau în discuțiile directe avute de polițiștii locali cu posesorii de animale de companie, nefiind aplicate măsuri coercitive.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Facem precizarea că, începând cu data de 07 februarie 2022, se va trece la aplicarea măsurilor legale pentru cetățenii ce plimbă animalele de companie pe domeniul public și încalcă prevederile impuse de actele normative în vigoare”, au mai transmis polițiștii locali.

Politica