miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Dosar penal, deschis în cazul Cilieni

350.000 de lei au dispărut din trezoreria Primăriei Cilieni, bani pe care polițiștii i-au găsit și i-au indisponibilizat în urma cercetărilor efectuate săptămâna trecută.

A fost deschis un dosar penal în numele suspecților principali – doi angajați ai instituției, care și-ar fi însușit banii pe care cetățenii îi plăteau pentru taxe și impozite.

,,Persoanele au fost conduse la sediul Poliției pentru audieri. În această după-amiază (marți n.r.), în urma audierilor și administrării probatoriului în cauză, două persoane, respectiv un bărbat (complice n.r.) și o femeie (contabil la Primăria Cilieni n.r.), din județul Olt, au fost reținute pentru 24 de ore. Persoanele sunt bănuite că și-ar fi însușit suma de aproximativ 350.000 de lei din casieria unității în care erau angajați. În cursul zilei de miercuri, acestea vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia cu propuneri legale”, a declarat, săptămâna trecută, Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S-a deschis, astfel, un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de delapidare. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub ordinul procurorilor de caz, au pus sechestru pe suma respectivă, însușită de angajați în mod ilegal.

„Din cercetări a reieșit faptul că funcţionari din cadrul autorităţii publice locale şi-ar fi însușit aproximativ 350.000 lei din casieria unității, sumele respective fiind încasate de la cetățenii pentru plata impozitelor și taxelor locale, fiindu-le eliberate chitanțe în acest sens, sume care, ulterior, nu ar mai fi fost depuse în totalitate la trezorerie”, au conchis reprezentanții IPJ Olt.

Politica