sâmbătă, septembrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Curățenie pe canalul colector al Craiovei

Peste o sută de tone de deșeuri au fost adunate din canalul colector al Craiovei de pe strada Râului, în decurs de câteva zile. Administrația Bazinală de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a terminat acțiunea de ecologizare pe Canalul Colector al municipiului Craiova, construit pe cursul de apă al pârâului Craiovița, zona Popoveni-Aerodrom, conform unui comunicat de presă al Administrației Bazinale Jiu. În acest fel, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a strâns timp de trei zile din canalul Colector 105,7 tone de deșeuri, atât mecanic, cât și manual. 

“Având în vedere cantitatea foarte mare de deșeuri depozitate necontrolat în această zonă, reprezentanții S.G.A Dolj- Formația Craiova au avut nevoie de trei zile pentru a  igieniza locul amintit”, a menționat conducerea Administrației Bazinale Jiu.

Așa cum este cunoscut, această zonă unde s-a efectuat acțiunea de igienizare este una cu “probleme”, motiv pentru care reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu vor invita la masa discuțiilor specialiștii primăriilor Podari și Craiova, Garda de Mediu Dolj, Poliția Locală și  S.C. Salubritate pentru a găsi împreună soluții aplicabile imediat pentru rezolvarea problemei, astfel încât pe viitor zona canalului Colector Popoveni-Aerodrom să nu mai fie groapa de gunoi aruncat necontrolat a municipiului Craiova „, a menționat purtătorul de cuvânt al administrației bazinale de apă Jiu. De asemenea, instituția precizează că gunoiul a fost transportat cu o autoutilitară la Depozitul de Gunoi de la Mofleni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Strada Râului, cunoscută și cu denumirea de „Canal”, însoțește canalul colector al orașului, zonă cunoscută la rândul ei pentru mizeria și mirosul infect mereu prezente, mai ales vara, deranjante atât pentru locuitorii din zonă, dar și pentru trecători.

Alexandru NICA

Politica