vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinți: „Triada” PNL, Popescu, Trușcă și Pavel, promite fabrică de pistoale la Șimian!

Promisiune PNL mai puțin obișnuită în Mehedinți! Județul va avea fabrică de pistoale în comuna Șimian și în mod implicit sau „automat” și sute de locuri de muncă! Cel puțin așa au anunțat ieri cu surle și trâmbițe deputatul PNL de Mehedinți Virgil Popescu care este și actual ministru al Economiei, primarul Șimianului, liberalul Constantin Trușcă și prefectul PNL Cristinel Pavel.
Din spusele lor, compania ROMARM a câștigat licitația derulată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, pentru livrarea a 25 de mii de pistoale Beretta, către Ministerul Apărării. Investiția va fi realizată în comuna Șimian. Primăria va pune la dispoziția companiei, cu titlu gratuit, un teren pentru construcția fabricii.
„Mă bucur foarte mult pentru că se va pune pe picioare această investiție. De-a lungul timpului, am avut discuții cu numeroși investitori, pe care am încercat să îi atrag în comună. Lipsa unui investitor mare în localitate era neîmplinirea mandatului meu. Acum, ministrul Economiei, a reușit acest lucru și îi mulțumesc pe această cale! Este o investiție importantă, nu doar pentru locuitorii comunei Șimian, ci și pentru cei din tot județul. Primăria Șimian va pune la dispoziția investitorului un teren cu o suprafață de 10 mii de mp și ne obligăm să aducem toate utilitățile necesare acestei investiții”, a anunțat primarul comunei Șimian, Constantin Trușcă.
Ministrul Virgil Popescu spune că având în spate o vastă experiență în fabricarea echipamentelor militare de toate tipurile, Compania Națională ROMARM se asigură că va crea și locuri de muncă în comună, și mai mult decât atât, fabrica se dorește a fi una de durată, nu doar pentru ducerea la îndeplinire a contractului cu Ministerul Afacerilor Interne.
„Am luat decizia ca noua fabrică de armament a Companiei Naționale ROMARM  SA să fie făcută aici, la Șimian. ROMARM în cursul acestui an a câștigat licitația pentru livrarea a 25.000 de pistoale Beretta către Ministerul Afacerilor Interne, iar în urma acestui contract, conform legislației, are obligația să realizeze un contract de offset, care înseamnă investiții de 80 la sută din valoarea contractului într-o capacitate de producție în România”, a precizat Virgil Popescu, ministrul Economiei. Popescu mai spune că datorită acestei investiții, se vor crea circa 50-100 de locuri de muncă într-o primă etapă, urmând ca cifra să atingă 500 de locuri de muncă în a doua etapă.
„Am primit o veste bună pentru județul nostru, județ care în ultimii 30 de ani a fost ocolit și de investitori și de investiții serioase, majore. Cu ajutorul domnului ministru Virgil Popescu iată că astăzi, în localitatea Șimian, se pun bazele unei investiții strategice a statului român”, a declarat prefectul PNL Cristinel Pavel.
De precizat că ROMARM este o structură cu capital 100% românesc, sub autoritatea Ministerului Economiei și este principalul furnizor din România de tehnică şi servicii militare, fiind o prezenţă constantă în peste 50 de pieţe în ţări din Europa, America de Nord, America de Sud, Asia şi Africa.

Politica