vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Coronavirus. Rezultat negativ în cazul a 112 angajați și beneficiari din centrele de îngrijire și asistență din Olt

După ce doi angajați ai centrelor DGASPC din Băbiciu și Cezieni au fost depistați pozitiv cu coronavirus, angajaţii şi beneficiarii centrelor rezidenţiale au fost retestaţi. Rezultatul testelor este negativ.

Pe 2 și 3 mai, 112 persoane din două centre rezidenţiale, din judeţul Olt, au fost testate. Centrele sunt din zona Caracal, din localitățile Băbiciu, respectiv Cezieni. Aici, la testarea personalului DGASPC la ieşirea din tura de 14 zile, respectiv la intrarea în tură a celui de-al doilea schimb, au apărut două rezultate pozitive.
Pentru că trecuse aproape o săptămână între testarea celor doi angajați şi data comunicării rezultatului, epidemiologii au dispus retestarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu salariaţii depistaţi pozitiv.
Potrivit Adevărul, cei confirmați sunt un inspector din centrul de la Băbiciu, unde sunt îngrijiţi 15 bătrâni, şi o infirmieră de la Cezieni. Primul testat pozitiv ieşea din tură, în timp ce infirmiera intra în a doua tură de 14 zile.
Reprezentanții Prefecturii Olt au anunțat că rezultatul testelor este negativ pentru angajații și beneficiarii celor două centre.
„Referitor la prelevarea celor 112 probe pentru testarea Covid-19 în cazul beneficiarilor și salariaților din cele două centre rezidențiale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, probe prelevate în perioada 2 și 3 mai, vă comunicăm că rezultatul testării este negativ. În cazul salariaților centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, se va continua testarea conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul Coronavirus (COVID-19), de două ori pe lună, respectiv la intrarea și ieșirea din tura de 14 zile”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Politica