vineri, septembrie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Polițiștii, prezenți în școlile de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea și Poliției Orașului Călimănești au fost prezenți în școlile de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea și orașului Călimănești, pentru a desfășura o serie de activități de prevenire și combatere atât pe tema violenței în școli, a delicvenței juvenile și victimizării minorilor, cât și a absenteismului școlar. Acțiunea s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, iar oamenii legii au purtat discuții serioase cu elevii.

Polițiștii au înaintat o serie de întrebări:

–  Ai colegi agresivi?
– S-a iscat o încăierare ce tinde să se amplifice?
 – Un coleg aduce la şcoală arme albe, bâte, intimidează sau ameninţă alţi colegi?
 – Gaşca unui elev vine la şcoală, ameninţă sau agresează pe cineva?
– Persoane străine intră în şcoală?
– Tu sau colegii sunteţi ameninţaţi/agresaţi pe drum spre casă?

Policlinica Buna Vestire Craiova

Soluția a fost înaintată tot de oamenii legii: ”Anunţă imediat un adult:  profesor, diriginte, director, părinte! Ia legătura cu poliţistul de proximitate! În caz de urgenţă, sună la 112!”

IPJ Valcea a înaintat și un mesaj pentru părinții elevilor: „Stimaţi părinţi … feriţi-vă copilul de infracționalitate! Tinerii interpretează adeseori greşit faptele pedepsibile penal. Pentru copii se şterg uşor graniţele dintre faptele pedepsibile şi simplele lovituri, dacă acestea nu le-au fost explicate corect din timp şi nu li s-a vorbit clar atât despre urmările acestor fapte asupra lor şi a părinţilor. Mulţi tineri pot fi ţinuţi departe de “cariera de infractor” dacă părinţii şi alte persoane care se ocupă de educarea copilului ştiu despre ce este vorba şi acţionează rapid şi eficient pentru a-l opri să alunece pe o pantă greşită”, se arată într-un comunicat al Poliției Vâlcea.

Politica