sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

CNA. Realitatea TV se închide

Cererea Realitatea Media, companie pentru care a fost cerută declanșarea procedurii falimentului, de prelungire a licenței sale a fost respinsă, marți, de către CNA. Doar patru membri au votat în favoarea prelungirii, în timp ce cinci au votat împotrivă, iar unul s-a abținut, scrie hotnews.ro

Licența actuală expiră pe 30 octombrie, iar neprelungirea ei înseamnă, practic, închiderea postului, mâine fiind ultima zi de emisie. Dar tot marți este așteptată la CNA o dezbatere pentru schimbarea structurii serviciului Realitatea Plus, post operat tot de Cozmin Gușă, proprietarul Realitatea TV, prin societatea Geopol International.

Discuțiile de la CNA s-au concentrat pe situația falimentului Realitatea, care nu a fost declarat încă oficial, ci este așteptată o decizie în lunile următoare. Mai mulți dintre membri au spus că forul trebuie să respecte interesul public, care ar cere existența unui astfel de post TV, precum și să aprobe o prelungire a licenței cu 9 ani, urmînd ca, în cazul falimentului, aceasta să fie retrasă conform legii prin lipsa de activitate a postului. Alți membri au insistat, însă, că reglementările în vigoare îi obligă să țină cont de „ștampiluțe”, având în vedere lipsurile dosarului Realitatea pentru prelungirea licenței.
Cazul are loc la o zi după ce Cozmin Gușă a intrat în PSD, dar în afara unor glume și aluzii ale membrilor CNA acest aspect a fost, în general, ignorat în timpul discuțiilor.

Politica