duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Fifor şi Negrescu se luptă pentru funcţia de comisar european

Mihai Fifor şi Victor Negrescu se luptă în PSD pentru postul de comisar european pe Transporturi, susţin surse politice pentru Adevarul. Fifor e susţinut de premierul Viorica Dăncilă, în timp ce Victor Negrescu îl are de partea sa pe Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor. Liderii PSD vor decide azi pe cine vor trimite la Bruxelles.

Miahi Fifor e unul dintre apropiaţii premierului, însă nu se bucură de o mare susţinere în partid din cauza duplicităţii: l-a susţinut pe Ponta, apoi s-a dezis, a fost în tabăra lui Dragnea, apoi a întors armele, iar acum a ajuns în echipa premierului, scrie Adevărul.

Aripa controlată de Marcel Ciolacu îl susţine pe Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european. Şi Viorica Dăncilă are o relaţie bună cu Negrescu, fost ministru pentru Afaceri Europene, schimbat anul trecut din funcţie la presiunea lui Liviu Dragnea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

PSD va decide, marţi, în Comitetul Executiv Naţional, care va fi noua propunere pentru postul de comisar european. Liderul PSD susţine că nu există o obligaţie ca România să propună o femeie şi că Mihai Fifor „ar fi un candidat potrivit”. „Adevărul“ a scris ieri că Mihai Fifor, secretarul general al PSD, va fi propus pentru funcţia de comisar european pe Transporturi, după eşecul Plumb.

Politica