sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Le-au băgat „coțofana” de 3 ori în ațe și le-au dat cu „orezăria”-n cap!

După un debut dezamăgitor cu FCSB, echipa lui Pițurcă și-a fixat norma: 3 goluri pe meci.

CSU Craiova – Viitorul Constanţa 3-1
Au marcat: Cicâldău 44, Koljic 45, Bălașa 53 / Ţâru 8.
Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 15.300.
CSU Craiova: Pigliacelli – Martic, Bălaşa, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Cicâldău, Bancu – Niţu (25 Koljic), Ivan (87 Fortes), Baiaram (77 Baicu). Antrenor: Victor Piţurcă.
Viitorul Constanţa: Căbuz – Boboc, Ţâru, Artean, de Nooijer – Achim (65 Dulca), A. Ciobanu, C. Matei (61 Ganea) – Houri, Iancu (75 S. Filip), Rivaldinho. Antrenor: Gheorghe Hagi.
Arbitru: Marius Avram (Bucureşti). Asistenţi: Octavian Şovre (Satu Mare), Sebastian Gheorghe (Suceava). Rezervă: Marian Barbu (Făgăraş). Observatori: Cornel Sorescu (Piteşti), Ion Mironaş (Piatra Neamţ)

Runda precedentă, oltenii învingeau Gaz Metan Mediaș și săreau peste ei. La început de săptămână s-a întâmplat la fel, 3-1 cu Viitorul, iar CSU a săltat peste trupa lui Hagi, ajungând pe locul 2. 5 absențe a avut Pițurcă pentru acest joc, dar una l-a îngrijorat teribil, cea a lui Mihăilă, impus de regula U21. Fără acesta, Baiaram și Nițu au fost cei introduși pentru a respecta reglementările federale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Meciul a început prost pentru olteni, practic de la 0-1. După o degringoladă în careul mic, la o lovitură liberă, Țâru a deschis scorul. Pițurcă a mutat după mijlocul reprizei: Koljic, în locul puștiului Nițu. CSU Craiova a înclinat terenul și două execuții spectaculoase, semnate de Cicâldău și Koljic, au întors soarta jocului în decurs de un minut, craiovenii intrând cu avantaj la cabine.

Actul secund a început excelent. Gazonul atât de hulit de Pițurcă a schimbat traiectoria loviturii libere bătute de Bălașa și s-a făcut 3-1. Cu avantaj liniștitor, CSU Craiova a controlat tactic jocul. Koljic și-a permis la ultima fază să rateze cu 7 metri de poartă goală în față. S-a încheiat 3-1, iar Craiova lui Piți urcă pe 2.

Chiar dacă, de data asta i-a fost aliat, la interviurile de la finalul jocului, Pițurcă a rămas consecvent în declarații: „Principala problemă pe care o ridică acest gazon e siguranța jucătorilor. În orice meci se pot accidenta. Oricând se poate produce o entorsă. În plus, calitatea jocului nu e una bună. Și v-am spus, ce miros emană acest gazon! Nu se dă importanță. Eu repet, Ministerul Mediului, cel al Sănătății trebuie să ia măsuri”.

Politica