sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Scandal ca la ușa cortului în Parlament! Motivul: Bacalbaşa i s-a adresat unui coleg din Parlament cu terminologia nazistă „untermensch”

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa i s-a adresat unui coleg din Parlament cu terminologia nazistă „untermench”, termen folosit de nazişti pentru „non-arieni”. Deputatul Ovidiu Gantz din partea grupului Minorităţilor l-a apostrofat pe Bacalbaşa acuzând o campanie de discreditare a etniei germane.

„Sigur că aici ne-am adunat oameni de pe toate orizonturile sociale şi culturale. Suntem colegi nu pentru că ne-au plăcut unii, ci pentru că ne-a adunat soarta împreună. Totuşi eu nu înţeleg să suport şi să admit mârlănia unui individ care pentru mine este unterrmechian, că tot avem preşedinte german, şi care vorbeşte după ce am votat eu şi colegii mei despre decizii ruşinoase. Deciziile Parlamentului nu sunt ruşinoase şi neruşinoase, sunt deciziile Parlamentului. Să facem politică, să ne înfruntăm, dar să ne ferim ca naiba de mârlani care ajung la microfon”, a afirmat deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa, miercuri, în timpul şedinţei de plen din Camera Deputaţilor.

Deputatul Ovidiu Gantz, reprezentantul minorităţilor germane l-a apostrofat pe Nicoale Bacalbaşa, acuzând PSD de o amplă campanie de discreditare a preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a etniei germane, pe care îi asociază cu regimul nazist, potrivit Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentantul minorităţilor germane a mai spus că aceste declaraţii fac parte dintr-o campanie „ticăloasă” pe care PSD şi reprezentanţii PSD o folosesc împotriva etniei germane şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

poziţia PSD în legătură cu atitudinea depuatului Nicoale Bacalbaşa.

„N-aveţi ce căuta în parlamentul României dacă vă comportaţi de maniera asta. Sunteţi o ruşine pentru Romînia şi pentu Parlament. Iar pentru dumenavoastră domnule Simonis, veniţi în faţa Parlamentului şi spuenţi: Asta este pozitia partidului dumenavoastra? Asta este poziţia grupului dumenavoastră in Parlament, sau este doar opinia unui deputat rătăcit în traniţie, ca să citez clasici în viaţă şi care îşi permite asemena mizerii la adresa unor concetăţeni care nu au nicio legatură cu crimele nazismului”, a mai spus Gantz.

Ulterior, deptatul PSD Nicolae Bacalbaşa şi-a cerut scuze pentru terminologia folosită la adresa colegului său de plen.

Politica