miercuri, septembrie 11, 2024

Ultima ora

Sport

Vâlcea. Capitala muzicii, pe Valea Oltului

Prin organizarea a trei evenimente de marcă, toate în premieră, municipalitatea din Râmnicu Vâlcea intenţionează să transforme oraşul în Capitala Muzicii.

Astfel, Vâlcea va înregistra anul acesta o premieră în industria muzicii, prin organizarea unui eveniment ce se doreşte a rivaliza cu celebrul „Untold”, scrie Adevărul.

Este vorba despre primul festival de muzică electronică din regiunea Oltenia: «Deep Forest Fest», un festival house, iniţiat de vâlceanul Cristian Toma.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Evenimentul se va organiza în perioada 28 – 30 iunie, pe un platou, aflat deasupra oraşului, pe unul dintre dealurile care îl împrejmuiesc, şi care va fi amenajat special pentru acest eveniment de către  Primăria Râmnicu Vâlcea.  

Acesta se va organiza într-o zonă periferică a oraşului, pe un islaz din Feţeni, care va fi amenajat special de către administraţia locală, cu acest prilej”, au declarat reprezentanţii Primăriei.

Deocamdată cinci mari nume ale momentului şi-au anunţat prezenţa la eveniment: Dirty Nano din Timişoara, Ştefan Biniak – „DJ-ul din Berlin”, Adrian Eftimie – b2b cu DJ Optik „care sunt cei mai buni DJ din România”, Manuel Riva – „cel care a mixat la Untold, foarte talentat, are peste 80 de milioane vizualizări pe YouTube” şi Andrei Rizo – „foarte bun producător şi DJ”. 

De asemenea, există mari şanse ca în acest an, Media Music Awards să fie găzduit de Râmnicu Vâlcea. Dacă se va concretiza, va fi o premieră din toate punctele de vedere pentru micuţul oraş de provincie  de pe malul Oltului. Gala de decernare a Premiilor Media Music Awards transformă orice loc în punctul zero al industriei muzicale autohtone.   

Primarul Mircia Gutău s-a arătat încântat de promovarea pe care o poate oferi un astfel de eveniment: „Vedete din ţară şi din străinătate vor fi prezente la evenimentul care se va transmite în direct şi în reluare în 19 ţări. Vă închipuiţi ce înseamnă acest lucru! Prin evenimentul din iulie, Râmnicul s-ar putea face cunoscut în întreaga lume. Ar fi o treabă senzaţională pentru noi”.

Însă, surprizele care tind să transforme Râmnicu Vâlcea în Capitala Muzicii, în acest an, nu se opresc aici. La inaugurarea Arenelor Traian, un spaţiu dedicat sportului şi culturii, redat vâlcenilor după ce mai bine de 20 de ani în care a zăcut în paragină, municipalitatea intenţionează să invite să concerteze la Vâlcea nume sonore al muzicii internaţionale. Goran Bregović sau André Rieu se numără printre opţiunile municipalităţii.

Politica