Din această lună, medicii rezidenţi care vor să ia masa în cantina Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Craiova o pot face numai contracost. De meniuri gratuite beneficiază, acum, doar medicii primari sau specialişti.
Potrivit directorului medical al unităţii spitaliceşti, dr. Mihaela Cheie, măsura a fost luată la solicitarea furnizorului.
„Atunci când s-a încheiat contractul, s-a prevăzut un număr de 30 medici şi medici rezidenţi pe zi pentru care furnizorul să asigure masa gratuit. Între timp, a crescut şi numărul rezidenţilor şi numărul gărzilor, iar furnizorul a transmis că nu poate să asigure masa gratuit pentru un număr mai mare de persoane. De aceea a fost luată această decizie”, a explicat, pentru Jurnalul Olteniei, dr. Mihaela Cheie.
Reprezentanţii spitalului spun că meniul este de 10-12 lei, în bucătăria spitalului, deci nu o sumă foarte mare, sumă pe care rezidenţii şi-ar putea-o permite după creşterea salariilor.
Serviciul de hrană al spitalului este externalizat de mai mulţi ani.