sâmbătă, octombrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Ford pierde teren la exporturi

Ford se menţine în topul celor mai mari exportatori ai ţării. Constructorul auto de la Craiova se situează pe locul patru în clasamentul celor 10 cei mai mari exportatori ai anului 2015. Evoluţia exporturilor Ford a înregistrat însă un trend descendent al exporturilor în 2015 faţă de 2014, potrivit unei analize a Ziarul Financiar.

Automobile Dacia, Rompetrol Rafinare şi o reprezentanţă a grupului Honeywell au fost anul trecut cei mai mari trei exportatori din economia locală, primii doi păstrându-şi poziţiile în timp ce producătorul american a trimis pe poziţia a patra fabrica de la Craiova controlată de Ford, potrivit datelor transmise de INS la solicitarea ZF.

De altfel, constructorul de automobile se confruntă de mai mult timp cu cererea scăzută de pe piaţă. Din acest motiv, în ultimii ani, angajaţii au fost ţinuţi aproape lunar câteva zile în șomaj tehnic. Anul trecut producţia lui Ford B-Max a scăzut cu 39.7%, în timp ce exporturile s-au micşorat cu 40.5%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, în secţia motoare, s-au produs anul trecut cu 29.000 de unităţi mai puţin faţă de 2014.

Ford a preluat oficial Automobile Craiova, în martie 2008, iar producţia de automobile în uzina din Bănie a început în septembrie 2009.

Constructorul american produce la Craiova modelul B-Max și motoarele EcoBoost de 1 l și 1,5 l.

 

 

Politica