sâmbătă, octombrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Cristinel Vodislav şi Alin Țucmeanu, trimişi în judecată

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a medicului gorjean Cristinel-Spiridon Vodislav şi a fostului secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Alin Iulian Țucmeanu.

Vodislav este acuzat că i-a dat şpagă lui Țucmeanu pentru a truca o licitaţie.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaţilor: VODISLAV CRISTINEL – SPIRIDON, reprezentant de fapt al S.C. Romepro Industries S.R.L, la data faptelor, cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită, ȚUCMEANU ALIN IULIAN, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, la data faptelor, cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la dare de mită, şi a  S.C. ROMEPRO INDUSTRIES S.R.L., cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit anchetatorilor, în perioada august – noiembrie 2015, Cristinel Vodislav, „în calitate de reprezentant de fapt al S.C. Romepro Industries S.R.L, a promis suma totală de 60.000 euro unor persoane din conducerea unui spital, abilitate să încheie un contract privind achiziţia de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat anterior între această unitate sanitară şi firma respectivă”.
În aceeaşi perioadă, acesta a beneficiat de sprijinul lui Alin Țucmeanu, la acea dată secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, „care l-a recomandat persoanelor respective, asigurându-le totodată de „seriozitatea” omului de afaceri şi de faptul că acesta îşi va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro”.
Anchetatorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de 1.700 de euro şi 1.900 lei, ridicate de la inculpatul Țucmeanu Alin Iulian şi asupra sumei de 8.000 lei ridicată de la inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. 

 

 

Politica