sâmbătă, octombrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Halep, în faţa primului test important la Indian Wells

Simona Halep s-a calificat, miercuri dimineaţă, în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Indian Wells după ce a trecut de Barbora Strycova (Cehia), cu scorul 6-3, 1-0 (abandon), şi o va întâlni pe Serena Williams, cap de serie numărul 1 la acest turneu.

Halep este la cea mai bună performanţă din 2016, însă ştie că o aşteaptă un meci extrem de dificil.

Serena Williams s-a calificat în sferturi după 6-2, 6-2 cu Kateryna Bondarenko (Ucraina).

Policlinica Buna Vestire Craiova

"Sunt nerăbdătoare să o întâlnesc. Știu că este cea mai bună jucătoare din lume, aşa că nu am nimic de pierdut. Vreau doar să-mi fac jocul şi să lupt pentru şansa mea. Voi aborda meciul cu încredere şi mă voi lupta pentru victorie. Știu că am o şansă", a declarat Halep, care, referitor la abandonul rivalei sale din optimile de finală, Barbora Strycova, a spus: "Îmi pare rău pentru ea. Știu cum e atunci când eşti bolnavă şi îţi este greu să continui să joci. A fost un început bun pentru mine, am jucat foarte bine primul set, însă condiţiile au fost cu adevărat dificile din cauza faptului că am disputat două meciuri pe o vreme rece, iar acum este cald. Am încercat totul pentru ca lucrurile să meargă aşa cum trebuie, aşa că sunt fericită că am ajuns în sferturi. Mi-am reglat jocul foarte bine şi am vrut să fac cât mai puţine greşeli şi să păstrez mingea pe teren. M-am mişcat mai bine decât am făcut-o la începutul meciului, iar acum sunt nerăbdătoare să disput următoarea partidă, în care sper să joc mai bine".

Simona Halep a întâlnit-o de şapte ori, până acum, pe Serena Williams, şase dintre confruntări încheindu-se cu victoria americancei. Simona s-a impus o singură dată în faţa liderului circuitului feminin, în anul 2014, la Turneul Campioanelor de la Singapore (6-0, 6-2).

Halep, campioana en titre de la Indian Wells, trebuie să-şi apere cele 1000 de puncte obţinute prin câştigarea titlului în 2015, iar următorul hop este Serena Williams (locul 1 WTA) în sferturile de finală ale competiţiei. Meciul a avut loc în această dimineaţă, în jurul orei 4:00 (ora României).

Politica