miercuri, octombrie 9, 2024

Ultima ora

Sport

Cherciu şi-a lansat programul pentru Primărie, la Pieleşti

Dan Adrian Cherciu, candidat independent, dar susţinut de M10 (partidul Monicăi Macovei) şi PNŢCD, la funcţia de primar al Craiovei şi-a lansat, ieri, programul electoral, la sediul firmei sale din Pieleşti. Programul este intitulat Pentru Craiova – Locul în care să îți placă să te joci, să studiezi, să muncești și să trăiești!

Programul are 5 capitole. Primul se referă la dezvoltarea economică a oraşului şi crearea de locuri de muncă. Al doilea capitol se numeşte „Stradă, Şcoală şi Spital”, inspirat dintr-o emisiune televizată.

Şi titlul celui de-al treilea proiect este împrumutat, de data aceasta, de la trupa rap Paraziţii – „Noi vrem respect”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Consider că una din probelemele mari ale administraţiei locale este modul total lipsit de respect în care îşi tratează contribuabilul. Din nefericire, mulţi funcţionari în frunte cu cei care îi conduc uită că cetăţeanul este cel care plăteşte salariile tuturor prin taxele şi impozitele pe care mulţi dintre ei chiar şi le achită foarte prompt”, a declarat Dan Cherciu.

Candidatul spune că programul „Noi vrem respect” este structurat pe trei paliere: pentru bunici, pentru tineri, pentru cetăţeni.

Al patrulea punct din proiectul său – „Cinste şi competenţă”- se referă la reducerea corupţiei în administraţia publică, prin efectuarea de angajări în sistem pe baza competenţei. „Carnetul de partid nu va fi un criteriu de apreciere”, afirmă Cherciu.

În fine, cel de-al cincilea punct se referă la viziunea sa pentru „Cultură şi timp liber”.

Peste toate acestea, Dan Cherciu mai are un proiect, pe care l-a intitulat „Visul”.

„În acest capitol voi încerca nu să vând visuri, ci voi vinde un vis care este posibil de pus în realitate”, afirmă candidatul la Primăria Craiovei.

Dan Cherciu vrea integrarea râului Jiu în oraş.

„ Cele mai frumoase și fermecătoare orașe europene, fie că vorbim de Paris, Londra, Viena, Budapesta, sau mai aproape de noi, Timișoara, Oradea, chiar Bucureștiul, sunt străbătute de o apă. Noi avem Jiul, de ce nu prin regularizarea cursului și folosind fondurile europene dedicate dezvoltării zonelor metropolitane să nu extindem orașul pe ambele maluri? Administrația locală trebuie doar să gândească acest proiect și să construiască pe cele două maluri o infrastructură rutieră și de utilități.Inițiativa privată va desăvârși restul!”, scrie Cherciu în programul său electoral pe care l-a publicat integral pe o platformă online.

Politica