sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Protest în fața Termocentralei Rovinari

Douăzeci de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, au protestat, astăzi, în faţa Termocentralei Rovinari. Sindicaliștii sunt nemulțumiți din cauza reducerii sporului de noapte, informează mediafax.ro.

Protestatarii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de nerespectarea unor prevederi din Contractul Colectiv de Muncă şi au solicitat ca managerul CEO să vină la discuţii. Una dintre nemulţumirile oamenilor se referă la hotărârea administraţiei CEO de a reduce sporul de noapte, privind plata a 7 ore în loc de 8.

”Dorim să vină cineva din partea Directoratului Complexului Energetic Oltenia. Vrem să discutăm despre cele trei revendicări, pentru că nu se respectă Contractul Colectiv de Muncă. Este vorba despre sporul de noapte, despre clasele de salarizare, dar şi despre şomajul tehnic”, a declarat Manu Tomescu, lider în cadrul Sindicatului Energia Rovinari, citează Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gheorghe Peptan, un alt lider de sindicat din zona Rovinari, se află în a opta zi de grevă a foamei, în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia. Bărbatul cere garanţii că sediul social al companiei va rămâne la Târgu Jiu, potrivit aceleiași surse.

 

Politica