luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Patru elevi craioveni, eliminaţi de la simularea examenului de Bacalaureat

Doi elevi de la Colegiul Ștefan Odobleja şi doi elevi ai Colegiul Economic Gheorghe Chiţu din Craiova au fost eliminaţi din examen după ce au încercat fraudarea probei scrise la matematică. Elevii au susţinut ieri cea de-a doua probă a simulării examenului de Bacalaureat, la istorie şi matematică, probă obligatorie în profilul la care elevii învaţă. Prezenţa a fost de peste 75%.

„Astăzi (n.r. ieri) s-a desfăşurat cea de-a doua probă obligatorie în profilul la care copiii învaţă. Stăm mai slab decât în prima zi, proba de la limba română. Azi am desfăşurat proba la istorie sau la matematică. Procentul este de 75%, 75,05 la clasa a XI-a, vorbesc de procentul de prezenţă, iar 75,6% la clasa a XII-a. Am avut şi astăzi, din păcate, elevi eliminaţi din examen, elevi eliminaţi la disciplina matematică, doi la Colegiul Ștefan Odobleja din Craiova, unul la clasa a XI-a şi unul la clasa a XII-a şi doi la Colegiul Economnic Gheorghe Chiţu, ambii elevi de la clasa a XI-a”, a declarat Lavinia Craioveanu, inspector şcolar general.

Inspectorul şcolar general susţine că a depus mari eforturi pentru ca elevii să conştientizeze importanţa acestei simulări şi se pare că eforturile nu au fost făcute în zadar, dat fiind procentul ridicat de prezenţă la simulare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Este un procent bun de prezenţă dar să ştiţi că am insistat pe importanţa organizării acestei simulări, am insistat pentru ca elevii să conştientizeze că această simulare este pentru ei, în primul rând, ca să îşi cunoască nivelul de cunoştinţe la acest moment şi să ştie ce au de făcut până la vară pentru a-şi creşte nivelul de pregătire şi pentru a obţine o notă pe care şi ei şi părinţii lor şi noi o dorim deopotrivă. Înseamnă că ceea ce am făcut noi a avut eficienţă şi elevii au conştientizat acest lucru. Eu sper ca prezenţa la ultima probă să fie şi mai bună şi rezultatele să fie pe măsura aşteptărilor noastre. Rezultatele finale vor fi date pe 18 martie. Nu a fost nici un fel de problemă în ceea ce priveşte acomodarea elevilor cu camerele şi microfoanele, cadrele didactice şi elevii cunoşteau faptul că vor fi supravegheaţi audio-video. Dacă în prima zi am avut ceva probleme de data aceasta nu am constatat nici un fel de deficienţe în ceea ce priveşte organizarea simulării din această zi”, a mai spus Lavinia Craioveanu.

Subiectele pentru simularea la nivel naţional a examenului de bacalaureat, diferenţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare, sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut.

Notele obţinute de elevi la aceste probe nu se trec în catalog. Prin excepţie, dacă se doreşte acest lucru, elevii au posibilitatea de a solicita profesorului consemnarea notelor în catalog. 

Calendar simulare Bac 2016:

7 martie 2016 – Simularea probei scrise de Limba şi literatura română

8 martie 2016 – Simularea probei scrise de Limba şi literatura maternă

9 martie 2016 – Simularea probei obligatorie a profilului (matematică/istorie)

10 martie 2016 – Simularea probei la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)

18 martie 2016 – Afişarea rezultatelor

 

 

Politica