luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Ivan atrage privirile străinilor

Pentru Ivan cele două goluri marcate contra ilfovenilor de la FC Voluntari înseamnă practic prima dublă a sa din carieră ca profesionist la prima ligă.

Cele două reușite vin într-un moment cum nu se poate mai bun pentru tânărul golgheter al CSU-ului cu două săptămâni înainte de dubla confruntare amicală a tricolorilor cu Lituania, la Giurgiu, și apoi cu Spania, campioana europeană în exercițiu, pe Arena Cluj. Faptul că a marcat, și asta după o perioadă destul de îndelungată, ultima sa reușită fiind în prima rundă a returului, la Botoșani, scor 2-3, disputat la finele anului trecut, face ca moralul jucătorului să fie unul bun, iar prestațiile ulterioare să-i aducă o nouă convocare, mai ales că selecționerul Anghel Iordănescu s-a declarat foarte mulțumit de prestația acestuia din turneul întreprins în Antalya în pauza competițională.

Cele două goluri de duminică nu înseamnă totuși biletul pentru națională, dar îl ajută ca în viitoarele întâlniri la Chiajna și acasă cu Timișoara să arate un potențial în creștere și nu doar că a fost doar un foc de paie. Adversarii pe care îi va întâlni, nu sunt de calibru, dar totuși prestațiile contează, așa că Ivan trebuie să joace fotbal nu numai să marcheze. Cu Voluntariul, jucătorul craiovenilor nu numai că a dat cele două goluri, dar a și arătat o poftă bună de joc fiind concentrat la maxim pentru a juca și demonstra că pasa mai slabă a fost trecută și trebuie să treacă la un alt nivel valoric. E drept, această întârziere de formă se poate traduce și prin oboseala fizică și psihică a cantonamentelor din această iarnă, Andrei fiind pregătit în două etape fizic, atât la echipa de club cât și la selecționata României, iar acest lucru s-a observat în prestațiile sale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Altfel, prestațiile bune ale lui Ivan din acest an competițional au atras privirile mai multor cluburi din străinătate, dar și celor de la Steaua. Dacă în iarnă s-a vorbit despre FC Barcelona, fie și echipa secundă, de Espanyol, acum conform site-ului italian tuttomercatoweb, jucătorul oltenilor ar fi în vederile lui Sampdoria, Napoli, Torino și Fiorentina.

 

6 goluri a reușit Ivan în acest sezon competițional, fiind golgheterul CSU Craiova

1 – este prima dublă în prima ligă a României

4- celelate reușite ale lui Ivan au fost cu CSMS Iași, Concordia Chiajna, Petrolul și FC Botoșani.

Politica