luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Oltenisme. Treceri de pietoni din gard în gard

12 treceri de pietoni au fost trasate pe o stradă de 800 de metri. Se întâmplă în Corabia, pe strada Celei. Jurnaliştii Digi 24 au adus în atenţia publică minunăţia.

Unele dintre trecerile de pietoni se opresc în garduri, iar pentru a putea fi traversate, este nevoie de echilibristică. Trotuarele de aici sunt late de o palmă. Alte “zebre” sunt trasate de-a lungul drumului.

Reabilitarea străzii cu pricina face parte dintr-un proiect cu finanţare de la Uniunea Europeană, al Primăriei Corabia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Viceprimarul oraşului ne-a declarat că nu îşi explică apariţia acelor treceri de pietoni. Sorin Gigi Vlad spune că nu are informaţii ca cineva să fi venit în Primărie să ceară aviz pentru trasarea lor şi că nici nu îşi au rostul. Viceprimarul crede că au fost desenate în bătaie de joc de persoane rău intenţionate şi aceasta pentru că se apropie campania electorală.

„Eu le pot şterge şi le pot face din nou, dar eu ştiu că s-a respectat un proiect”, a declarat, pentru Digi24, Mircea Ungureanu, patronul firmei care a trasat zebrele.

„S-a îmbunătăţit accesul, aţi văzut că s-a asfaltat drumul, aleile pietonale, diverse facilităţi”, a spus, pentru sursa citată, Iulică Oane, primarul din Corabia.

În schimb, viceprimarul Vlad Sorin Gigi a declarat, pentru „Jurnalul Olteniei”, că trecerile de pietoni cu pricina au fost trasate de oameni rău-intenţionaţi.

„Cred că cineva le-a făcut ca să-şi bată joc de constructor, ori de Primărie. Sunt unii invidioşi pe ceea ce am realizat noi în comună, pentru că ei nu au fost în stare să facă nimic înainte. Nu ştiu dacă ei sunt responsabili, dar cred că au fost făcute de cineva rău-intenţionat. Eu îmi cunosc bine cartierul. Ştiu că nu ar avea niciun rost trecerile de pietoni acolo. Sunt fundături. În plus, pentru ele ar fi trebuit obţinut aviz. Eu nu ştiu să fi venit cineva să ceară vreun aviz ca să le traseze. Au vrut să îşi bată joc. Se apropie campania electorală”, ne-a declarat viceprimarului oraşului de la Dunăre.

Până se va afla cine este responsabil şi ce se întâmplă cu ele, oltenii şi întreaga ţară se minunează de „zebrele” de pe strada Celei.

 

sursa foto: digi24.ro

Politica